Usko pois vain, tomaatista syntyy herkullisen makea hillo! Se kruunaa lempeän hunajajogurtin täydellisesti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
45 MIN + HUNAJAJOGURTIN HYYTYMINEN JA HILLON TEKEYTYMINEN
Helppo
Hunajajogurttia ja tomaattihilloa
Ainesosat
2
liivatetta
2 1/2
dl
kuohukermaa
3/4
dl
juoksevaa hunajaa
4
dl
turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
TOMAATTIHILLO
600
g
kypsiä, kiinteitä tomaatteja
1 1/2
dl
hillosokeria
1
kanelitanko
2
leveää sitruunankuorisuikaletta
Vaiheet
- Anna liivatteiden pehmentyä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
- Kuumenna kerma ja hunaja kattilassa. Siirrä pois liedeltä ja purista liivatteet kuivaksi. Liuota liivatteet kuumaan hunajakermaan. Anna jäähtyä 5 minuuttia. Sekoita jogurtti joukkoon ja jaa seos 6 annosmaljaan tai lasiin. Anna hyytyä vähintään 2 tuntia.
- Tee tomaattihillo. Pese ja leikkaa tomaattien pintaan ristiviillot. Laita tomaatit kiehuvaan veteen noin 30 sekunniksi, kunnes kuoret hieman irvistävät. Nosta haarukan avulla kylmään veteen. Kuori jäähtyneet tomaatit, poista kannat ja paloittele.
- Mittaa kuoritut tomaatit, sokeri, kanelitanko ja sitruunankuorisuikalee t kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia , kunnes seos sakenee hillomaiseksi. Poista kanelitanko ja sitruunankuorisuikaleet. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa. Anna jäähtyä. Lusikoi hunajajogurtin päälle .