Me Naiset on lisännyt 1031 reseptiä.
Linkitetty 109 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Usko pois vain, tomaatista syntyy herkullisen makea hillo! Se kruunaa lempeän hunajajogurtin täydellisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 MIN + HUNAJAJOGURTIN HYYTYMINEN JA HILLON TEKEYTYMINEN
Vaikeustaso
Helppo

Hunajajogurttia ja tomaattihilloa

Ainekset

2
liivatetta
2 1/2
dl
kuohukermaa
3/4
dl
juoksevaa hunajaa
4
dl
turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
TOMAATTIHILLO
600
g
kypsiä, kiinteitä tomaatteja
1 1/2
dl
hillosokeria
1
kanelitanko
2
leveää sitruunankuorisuikaletta

Työvaiheet

  1. Anna liivatteiden pehmentyä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
  2. Kuumenna kerma ja hunaja kattilassa. Siirrä pois liedeltä ja purista liivatteet kuivaksi. Liuota liivatteet kuumaan hunajakermaan. Anna jäähtyä 5 minuuttia. Sekoita jogurtti joukkoon ja jaa seos 6 annosmaljaan tai lasiin. Anna hyytyä vähintään 2 tuntia.
  3. Tee tomaattihillo. Pese ja leikkaa tomaattien pintaan ristiviillot. Laita tomaatit kiehuvaan veteen noin 30 sekunniksi, kunnes kuoret hieman irvistävät. Nosta haarukan avulla kylmään veteen. Kuori jäähtyneet tomaatit, poista kannat ja paloittele.
  4. Mittaa kuoritut tomaatit, sokeri, kanelitanko ja sitruunankuorisuikalee t kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia , kunnes seos sakenee hillomaiseksi. Poista kanelitanko ja sitruunankuorisuikaleet. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa. Anna jäähtyä. Lusikoi hunajajogurtin päälle .

Kommentit (4)

Vierailija

Toimiiko myös kauralermalla?

Vierailija

Siis kaurakermalla😀

Vierailija

No kokeile? Vai miten sun kaurakermat eroavat kermasta rakenteellisesti?

Vierailija

Joskus voisi antaa vaihtoehdon teurasjätteelle, itse käytän mielummin agar agaria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2095 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Kuohkeista haukikvenelleistä syntyy taivaallinen kalasoppa! Kun keität haukipyörykät eri liemessä ja lisäät ne keittoon vasta lopuksi, keiton liemi pysyy kirkkaana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kirkas haukipullakeitto

Ainekset

Haukikvenellit
800
g
jauhettua haukea
1
ruukku
tilliä
1
kananmuna
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
jauhettua valkopippuria
4
dl
kuohukermaa
Keitto
600
g
kiinteitä perunoita
4
porkkanaa
2
l
kalalientä (fondista tai kuutiosta)
(suolaa)
1-2
dl
herneenversoja
2
kevätsipulinvartta
(150 g smetanaa)

Työvaiheet

  1. Tee ensin haukimureketaikina kvenellejä varten. Hienonna tilli. Laita jauhettu hauki, tilli, kananmuna, suola ja valkopippuri yleiskoneen kulhoon. Sekoita aineet koneen leikkuuterällä. Lisää jääkaappikylmä kerma ohuena nauhana kalaseokseen ja käytä konetta vain sen verran, että kerma sekoittuu. Laita seos jääkaappiin vetäytymään.
  2. Pese (ja kuori) perunat. Puolita ne tai paloittele neljään osaan. Kuori ja paloittele porkkanat. Kiehauta kalaliemi ja mausta se tarvittaessa suolalla. Keitä perunoita ja porkkanoita liemessä noin 12 minuuttia tai kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
  3. Kuumenna kvenellejä varten keitinvettä keskikokoisessa kattilassa ja mausta vesi suolalla (2 tl suolaa/1 l vettä). Ota ruokalusikkaan noin pingispallon kokoinen määrä haukiseosta. Kostuta toinen lusikka kylmään veteen ja pyörittele seoksesta kahdella lusikalla soikea kvenelli. Tipauta se lusikasta kiehuvaan suolaveteen. Kypsennä 3–4 kvenelliä kerrallaan, noin 2 minuuttia, ja nosta reikäkauhalla pois liemestä.
  4. Lisää kypsät kvenellit keittoon juuri ennen tarjoamista. Jaa annokset kulhoihin ja lisää niihin herneenversoja ja hienonnettua kevätsipulinvartta. Tarjoa halutessasi smetanan kanssa.

Vinkki! Haukipullat voi pakastaa, joten keitä niitä samalla seuraavaan soppaan.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 656 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Tämä ihana joulukakku saa makunsa ja mehevyytensä rommissa liotetuista rusinoista. Mikä parasta, kakku on sekoittamalla valmis uuniin! Rommi-voikuorrutus on piste iin päälle.

Saat samasta taikinasta yhden ison tai neljä pientä rommirusinakakkua.

Kakku säilyy kuorruttamattomana, hyvin peitettynä jääkaapissa ainakin viikon. Nautiskele kuorrutettu kakku muutaman päivän sisällä, ja säilytä sekin kuvun alla jääkaapissa. Jos kakun haluaa viimeistellä krokanteilla,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
40 min + 1 t 10 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rommirusinakakku

Ainekset

2
dl
rusinoita
1
dl
tummaa rommia (esim. Negrita)
150
g
voita
4
dl
vehnäjauhoja
1
ps (70 g)
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
250
g
pehmeää maitorahkaa
3
munaa (M-koko)
2
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
tl
vaniljasokeria
Vuokaan
voita ja mantelijauhetta
Rommikuorrutus
50
g
voita
250
g (noin 5 dl)
tomusokeria
1
keltuainen
4
tl
rommia
Mantelikrokantti
1
dl
sokeria
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Varaa kakun paistamiseen yksi iso rengasvuoka tai useampi pienempi kakkuvuoka, joiden tilavuus on yhteensä noin 2 litraa. Tarkista, että vuoat sopivat yhtä aikaa uuniin.
  2. Paloittele rusinoita halutessasi hieman ja kumoa ne kulhoon. Lisää päälle rommi ja anna sen imeytyä rusinoihin tunnin ajan.
  3. Sulata ja jäähdytä voi. Yhdistä jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja sooda.
  4. Sekoita rahka, munat ja sokerit vispilällä voisulaan. Lisää lopuksi kuivat aineet ja rommi-rusinaseos. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
  5. Voitele vuoka tai vuoat. Jauhota mantelijauheella. Tarvitsemasi voin ja mantelijauheen määrä riippuu siitä, kuinka moneen vuokaan jaat taikinan.
  6. Kypsennä kakut 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla. Ison kakun (2 l) paistoaika on noin 1 t 10 minuuttia, keskikokoisen (1 l) noin 50 minuuttia ja pienen (½ l) 30–40 minuuttia.
  7. Tarkista kypsyys tikulla. Jos et ole varma kypsyydestä, peitä kakku leivinpaperilla tummumisen estämiseksi ja jatka paistamista vielä hetken. Rommirusinat tekevät taikinasta tavallista mehevämmän, jolloin paistuminen vie hieman kauemmin.
  8. Kumoa kakut hieman jäähtyneinä ja anna jäähtyä täysin.
  9. Tee krokantti. Sulata sokeri valurautapannulla keskilämmöllä. Anna sen paahtua vaaleanruskeaksi. Pyöräytä joukkoon mantelit. Levitä kuuma manteli-sokeriseos leivinpaperin päälle leikkuulaudalle. Anna jäähtyä ja kovettua.
  10. Valmista kuorrutus. Sulata voi ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon tomusokeri, keltuainen ja rommi. Sekoita tasaiseksi. Valuta tai levitä kuorrutus kakkujen päälle.
  11. Rouhi jäähtynyt krokantti paloiksi. Ripottele ne kuorrutuksen päälle.

Vinkki! Kakku säilyy kuvun alla jääkaapissa mehevänä useita päiviä kuorrutettuna tai ilman. Krokantit ovat kuitenkin parhaimmillaan vastatehtyinä, rapsahtavan rapeina.

Kommentit (1)

Rommi-rusina Lover

Ah, tätähän on ihan pakko tehdä! Rommi-rusina on niin hyvää! Jo pentuna kävin ostamassa kiskalta rommi-rusinajäätelöä perheen iltaherkutteluun! Puolen litran paketti riitti kolmelle just. Ja sitten joskus myöhemmin sai kesäisin jädekiskalta kunnon vohvelituuttiin rommi-rusinajäätelöä! Aah, ihanaa! Iso kiitos ohjeesta! Tätä on ihan PAKKO tehdä! Olisikohan jopa ihan niin pakko, , että viitsis nyt heti lähteä tonne rankkasateeseen ostamaan aineita tohon. 😀

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2095 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Marengilla kuorrutettu fiini kääretorttu kätkee kierteisiinsä vaniljaa ja konjakilla terästettyjä omenoita. Koristele omenarulla halutessasi uunissa kuivatuilla omenalastuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omena-marenkirulla

Ainekset

4
kananmunaa
1
dl
sokeria
1 1/2
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Vaniljatäyte
1
vaniljatanko
2
dl
kahvikermaa
2
tl
perunajauhoja
1
rkl
sokeria
2
kananmunankeltuaista
Omenatäyte
4
pientä omenaa
1
rkl
voita
1
tl
sokeria
1
rkl
konjakkia tai brandya
Kostutus
1/2
dl
omenamehua
Italialainen marenki
2
kananmunanvalkuaista
3/4
dl
vettä
1 3/4
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä uunissa 7‒8 minuuttia. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä ennen täyttämistä.
  2. Halkaise vaniljatanko. Mittaa kattilaan kaikki vaniljatäytteen aineet ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes täyte paksunee vanukasmaiseksi. Tähän menee noin 5 minuuttia. Poista vaniljatanko. Anna täytteen jäähtyä.
  3. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Paista omenakuutioita voissa paistinpannussa pari minuuttia. Lisää sokeri ja konjakki, ja anna seoksen kiehahtaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Kostuta torttupohja omenamehulla. Lusikoi vaniljatäyte ja omenatäyte torttupohjalle, ja kääri pohja tiukaksi rullaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa pari tuntia.
  5. Valmista italialainen marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan, ja kuumenna kiehuvaksi. Mittaa seoksen lämpötila digitaalisella paistolämpömittarilla. Kun seos on 120-asteista, kaada se ohuena nauhana koko ajan sähkövatkaimella vatkaten valkuaisvaahtoon. Jatka vatkaamista 10–15 minuuttia, kunnes marenki on paksua ja lämpötila on laskenut huoneenlämpöiseksi.
  6. Kuorruta kääretorttu kauttaaltaan marengilla. Ruskista halutessasi marengin pinta kaasupolttimella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2095 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Valkoviiniliemessä haudutetut sinisimpukat kuuluvat kirjailija Kati Tervon lempipikaruokiin. Kauniissa padassa tarjottuna ne sopivat vaikka vierasruuaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinisimpukat punaisessa padassa

Ainekset

2
kg
sinisimpukoita
rypsi- tai oliiviöljyä
10
valkosipulinkynttä
1
sipuli
4
dl
kuivaa valkoviiniä
½
ruukkua
persiljaa
Lisäksi
maalaispatonkia paahdettuna
aiolia

Työvaiheet

  1. Harjaa simpukat juuresharjalla puhtaiksi juoksevan, kylmän veden alla. Tarkista, että simpukat ovat eläviä. Elävän simpukan kuori vetäytyy kiinni, kun sitä kopauttaa kevyesti. Heitä kuolleet simpukat pois. Jos kuoreen on jäänyt ”partaa”, nyhdä se pois.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.
  3. Laita pata kuumenemaan. Lisää öljyä niin, että pohja peittyy. Kuullota sipuleita öljyssä noin 5 minuuttia. Kaada viini joukkoon ja anna sen kiehahtaa.
  4. Laita simpukat pataan ja nosta kansi päälle. Käännä simpukoita reikäkauhalla kerran pari siten, että pohjalla olevat simpukat nousevat päällimmäiseksi. Kypsennä simpukoita noin 6 minuuttia eli kunnes kuoret avautuvat.
  5. Hienonna persilja ja ripottele se simpukoiden päälle. Tarjoa simpukat patongin ja aiolin kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Tulipa vesi kielelle!