
Kohmeiset, lumiset sokerikarpalot nautitaan kahvilta maistuvan lämpimän kinuskin kanssa.
Jääkarpalot ja kahvikinuski
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin kinuski. Valmista kahvi ja kaada se kattilaan. Lisää sokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi, säädä liesi keskilämmölle ja anna kinuskin kiehua kasaan välillä sekoittaen 10–15 minuuttia. Sekoita voi, vanilja-aromi ja sormisuola joukkoon. Anna kiehahtaa ja siirrä kattila pois liedeltä.
- Ota karpalot pakastimesta huoneenlämpöön 5 minuutiksi. Levitä tomusokeri laakealle lautaselle ja pyörittele kohmeiset karpalot kauttaaltaan sokerissa. Anna sokerin kovettua 5 minuuttia.
- Laita karpalot tarjoiluastiaan ja lämmitä kinuskia tarvittaessa. Tarjoa heti.