
Rommi tekee persimonille pienen makuihmeen, ja pipari viimeistelee jouluisen Eton mess -jälkiruoan. Näyttävä herkku, joka valmistuu hetkessä!
Jouluinen Eton mess
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita persimoneista. Huuhtele hedelmät ja paloittele suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna voi laakeassa pannussa. Lisää persimonit, fariinisokeri ja rommi. Paista persimoneja keskilämmöllä kevyesti käännellen noin 4–5 minuuttia, tai kunnes persimonit ovat saanet väriä ja makua. Siirrä sivuun jäähtymään.
- Säästä koristeeksi 1 piparkakku ja 1 marenki. Murenna loput isoon tarjoiluastiaan, jätä joukkoon myös isompia palasia.
- Kun persimonit ovat jäähtyneet kunnolla, voit koota jälkiruoan. Lusikoi jogurtti marenkien ja piparkakkujen päälle. Lisää persimonit ja lusikoi mukaan myös persimoneista irronnut neste.
- Koristele annokset pipari- ja marenkimurulla. Tarjoa heti.
Vinkki! Voit koota jälkiruoan myös annosmaljoihin.