
Banana split aikuiseen makuun tarjotaan kahvijäätelön kanssa. Pitkittäin puolitettujen banaanien leikkauspinta karamellisoituu parhaiten kaasupolttimella tai suoraan uunin vastuksen alle asettamalla.
Innostuitko sinäkin lapsena, jos ravintolan jälkiruokalistalla oli banana split? Nyt tuo lapsuuden suosikki on muunnettu aikuiseen makuun sopivaksi.
Helpossa kotitekoisessa jäätelössä maistuu kahvi. Jäätelö onnistuu vatkaamalla kondensoitu maito ja kuohukerma sekä maustamalla seos espressopikakahvijauheella. Jäätelön täytyy antaa jähmettyä pakastimessa useamman tunnin, joten se kannattaa tehdä vaikka jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Jäätelön kanssa tarjotaan kermavaahtoa sekä ihania pinnaltaan sokerin avulla rapeiksi karamellisoituja banaaniveneitä. Helpoiten tasaisimman lopputuloksen saa keittiökäyttöön tarkoitetulla kaasupolttimella, mutta uunin grillivastuksillakin voi onnistua.
Karamellisoitu banana split ja espressojäätelö
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista jäätelö hyvissä ajoin pakastimeen. Vatkaa kondensoitu maito ja kerma vaahdoksi sähkövatkaimella. Mausta pikakahvijauheella ja rouhi halutessasi joukkoon tummaa suklaata. Kaada vuokaan. Pakasta peitettynä vähintään 5 t.
-
Karamellisoi banaanit hetkeä ennen tarjoilua. Kuori ja halkaise banaanit. Ripottele päälle sokeria. Paahda banaanien pinta kaasupolttimella tai mahdollisimman kuumassa uunissa grillivastuksen alla, kunnes sokeri karamellisoituu.
-
Rouhi suklaa ja vaahdota kerma. Tarjoa lämpimät banaanit espressojäätelön, suklaan, kermavaahdon ja halutessasi marjojen ja/tai kinuskikastikkeen kanssa.
Riittoisuus, työaika, vaikeusaste rivi reseptin yllä väittää aineksista tulevan 30 annosta. Lieneekö jokin panovihre?
Hei,
kiitos huomiosta, annosmäärä on nyt korjattu oikeaksi!