Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Tähtianiksella ja kardemummalla maustetun kirsikkajäädykkeen sisälle kätkeytyy rapeaa riisisuklaata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
2 t + jäädykkeen jäätyminen
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikkajäädyke

Ainekset

500
g
pakastekirsikoita sulatettuna
2
rkl
sokeria
½
tl
jauhettua kardemummaa
2
tähtianista
2
ohutta appelsiininkuoriviipaletta
3
keltuaista
½
dl
sokeria
1⅓
dl
täysmaitoa
2
dl
kermaa kevyenä vaahtona
Riisisuklaatäyte ja -koriste
50
g
suklaata
2
dl
riisimuroja
Koristeluun
riisisuklaata
suklaakuorrutteisia piparkakkupalloja (esimerkiksi Kantolan)
pakastekuivattuja vadelmia

Työvaiheet

  1. Aloita jäädykkeen valmistaminen keittämällä sulatetut kirsikat ja niistä tullut neste sokerin, kardemumman, tähtianiksen ja appelsiininkuoren kanssa. Keitä seosta noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta tähtianikset ja appelsiininkuori pois ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.

  2. Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa vispilällä. Kiehauta maito kattilassa ja kaada kuuma maito pikkuhiljaa keltuais-sokeriseoksen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen. Kaada seos kattilaan ja keitä sitä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Kaada kattilasta kulhoon jäähtymään.

  3. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Jätä kylmään odottamaan.

  4. Tee riisisuklaatäyte. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja sekoita joukkoon riisimurot. Levitä riisisuklaa leivinpaperin päälle pellille ja laita hetkeksi kylmään jämähtämään.

  5. Vuoraa noin 1 litran vetoinen leipävuoka leivinpaperilla. Helpoiten tämä käy, kun leikkaat leivinpaperista pohjan ja reunojen kokoiset palat ja sipaiset pienen määrän ruokaöljyä, joiden avulla kiinnität leivinpaperit vuokaan.

  6. Kun vuoka on valmis ja jäädykkeen ainekset ovat jäähtyneet, sekoita kirsikat ja maito-keltuaisseos keskenään. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto nuolijalla nostellen.

  7. Kaada seos vuokaan.

  8. Painele lopuksi vuoan sisälle riisisuklaata paloina sydämeksi koko vuoan pituussuunnalta. Jätä noin puolet riisisuklaasta koristeluun.

  9. Tasoita vielä jäädykkeen pinta lusikalla, kääräise vuoka kelmuun ja anna jäädykkeen jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään.

  10. Kumoa jäädyke ennen tarjoilua vuoasta tarjoiluvadille. Poista leivinpaperit pinnalta ja koristele jäädyke riisisuklaalla, suklaakuorrutteisilla piparkakkupalloilla sekä esimerkiksi tuoreilla kirsikoilla tai pakastekuivatuilla vadelmilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Jättiviineri valmistuu lehtevästä valmistaikinasta pikavauhtia. Toffee ja tuoreet vadelmat vievät kielen, ja tupsaus tomusokeria viimeistelee koko komeuden.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 - 12 palaa
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-toffeejättiviineri

Ainekset

1
iso lehtitaikinalevy (600 g)
1
prk
vaniljakreemiä esim. Valio (200 g)
1
prk
karamellisoitua, kondensoitua maitoa
Lisäksi
1
muna voiteluun
l
vadelmia
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina suoraan leivinpaperille hieman ohuemmaksi levyksi (n. 30 x 20 cm). Suorista reunat tarvittaessa taikinapyörällä.
  2. Vedä terävällä veitsellä pintaviilto noin 2 cm:n päähän levyn reunoilta. Pistele taikinaa keskeltä haarukalla, niin se ei kohoa paiston aikana. Voitele ulkoreuna kananmunalla.
  3. Vedä taikinalevy leivinpaperilla pellille. Levitä vaniljakreemi tasaisesti pohjalle, mutta jätä reunat tyhjiksi. Lusikoi kondensoitu maito nokareina kreemin päälle. Vedä lusikan kuperalla puolella toffee pyörteiksi.
  4. Käännä voideltuja taikinareunoja kevyesti ylöspäin. Nipistä taikinaa kulmista yhteen niin, että reunat pysyvät koholla paremmin.
  5. Kypsennä viineriä 200-asteisen uunin alaosassa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
  6. Lado tuoreet vadelmat pinnalle. Siivilöi tomusokeria päälle.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Argentiinalainen yrttikastike chimichurri maistuu grilliruokien kanssa. Sitä voi käyttää myös lihan marinoimiseen. Maku vain paranee, kun kastike saa tekeytyä jääkaapissa. Chimichurrissa on aina persiljaa, oliiviöljyä ja punaviinietikkaa. Muuten voit muunnella sitä käyttämällä erilaisia yrttejä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Chimichurri-kastike

Ainekset

1
ruukku
korianteria
1
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukkua
oreganoa
1
mieto chili
2 - 3
valkosipulinkynttä
dl
oliiviöljyä
½
dl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit, chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. 
  2. Mittaa ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja ravista sekaisin. Seos muistuttaa yrttipuuroa, mutta muuttuu juoksevammaksi, kun yrtit luovuttavat nesteensä kastikkeeseen. Halutessasi voit surauttaa ainekset sekaisin sauvasekoittimella.
  3. Nosta purkki jääkaappiin ja anna maustua tunnista muutamaan tuntiin.