
Vesihauteen syleilyssä kuohkeutunut zabaglione pääsee marjojen seuraan lämpimänä.
Klassinen zabaglione ja punaiset marjat
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota kattila ja teräskulho, joka asettuu kattilan päälle tiiviisti niin, ettei kulhon pohja osu kattilan pohjaan. Laita kattilaan vettä, mutta vain sen verran, että veden pinta ei kosketa kulhon pohjaa.
-
Laita keltuaiset, viini ja sokeri kulhoon. Kuumenna vesi hiljalleen kiehuvaksi ja aseta kulho vesihauteen päälle. Kuumenna seosta koko ajan kierrevatkaimella vatkaten. Kun kastike alkaa vaahtoutua, jatka vatkaamista 2–3 minuuttia, jotta keltuaiset kypsyvät ja vaahdosta tulee kovahko. Siirrä kulho pois kattilan päältä.
-
Mausta zabaglione-kastike muutamalla tipalla ruusuvettä.
-
Pilko isot mansikat muutamaan osaan. Jaa marjat annoskulhoihin ja kaada päälle zabaglione-kastiketta. Koristele jälkiruoat tuoreilla tai kuivatuilla syötävillä kukilla. Tarjoa heti.