Fudge on hyvin makea, toffeeta pehmeämpi herkku.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
40 kappaletta
30 minuuttia + 4 tuntia
Keskivaikea
Konjakki-suklaafudget
Ainesosat
400
g
kondensoitua maitoa
400
g
tummaa suklaata
125
g
voita
suolaa
1
rkl
konjakkia
Koristeluun
100
g
tummaa suklaata
Vaiheet
- Vuoraa kelmulla noin 30 x 20 cm:n suuruinen vuoka. Kuumenna kondensoitu maito kiehuvaksi miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
- Paloittele suklaa ja lisää kuuman maidon joukkoon. Lisää voi, suola ja konjakki. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja anna jähmettyä kylmässä noin 4 tuntia.
- Leikkaa fudge paloiksi leivinpaperin päälle. Pidä paloja huoneenlämmössä vähintään 30 minuuttia.
- Paloittele pinnalle tuleva suklaa ja sulata se varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Kaada sula suklaa pursotinpussiin ja pursota viivoja tai muita kuvioita fudgejen päälle. Anna jähmettyä kylmässä.
Vinkki! Voit koristella fudgeja myös pähkinöillä tai vaihtaa konjakin calvadokseen, likööriin tai rommiin.