
Onko mitään parempaa kuin brie-juusto? Ehkä sulavan pehmeäksi lämmitetty brie ja sen kanssa tarjottu kirsikkakompotti.
Kuuma brie ja hapankirsikkakompotti
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele kirsikat ja poista kivet esimerkiksi paperiliittimellä (katso ohje alla). Laita kirsikat, sokeri ja mehut kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia keskilämmöllä ilman kantta tai kunnes neste on siirappimaista mutta yhä juoksevaa. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita mintunoksat kompottiin. Jätä huoneenlämpöön maustumaan tunniksi.
-
Kuumenna grilli keskilämpöiseksi tai uuni 200-asteiseksi. Kuumenna juustoa folion päällä grillissä tai vuoassa uunissa noin 10–15 minuuttia, kunnes sisus on täysin pehmeää.
-
Tarjoa kuuma juusto kirsikkakompotin ja juustokeksien kanssa.
Vinkki! Työnnä paperiliittimen pyöreä pää kirsikan kannan kohdalta sisään. Kierrä klemmaria kirsikan sisällä kiven ympäri niin, että kivi irtoaa. Siististi ja sormia sotkematta.