Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Leipäjuusto ja lakkahillo ovat perinteinen pari, mutta kokeile narskujuustoa vaihteeksi makukinuskin kera. Slurp!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Leipäjuustoa, punaisia marjoja ja kanelikinuskia

Ainekset

1
pkt (noin 300 g)
leipäjuustoa
Kanelikinuski
2
dl
kuohukermaa
2
dl
fariinisokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
ripaus
suolaa
Lisäksi
vadelmia ja punaherukoita

Työvaiheet

  1. Tee kinuski. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada kulhoon jähmettymään.

  2. Leikkaa leipäjuusto paloiksi ja paista pannulla nopeasti. Kaada päälle hieman lämmintä kanelikinuskia ja nosta viereen marjoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1192 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1192 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Kaverille kanssa! Helpot ja nopeat suklaapatukat onnistuvat myös koululaisilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 18 kpl
Valmistusaika
10 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Riisisuklaapatukat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
1
dl
sileää maapähkinävoita
4
dl
riisimuroja
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa.
  2. Sekoita maapähkinävoi suklaan joukkoon. Lisää riisimurot ja kääntele tasaiseksi.
  3. Kaada suklaa-riisimuromassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm). Tasoita pinta.
  4. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paloittele ja sulata koristelusuklaa. Painele suolapähkinärouhe riisisuklaan pinnalle. Levitä päälle suklaaraitoja pikkulusikalla.
  5. Anna kovettua jääkaapissa reilu tunti. Leikkaa tai murra riisisuklaalevystä patukoita tai ruutuja. Levy leikkaantuu siististi, kun veitsen kastaa välillä kuumaan veteen.

Kuvan taatelisydänten ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1192 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Värikästä juuresvuokaa kauniimpaa annosta ei olekaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Juuresgratiini

Ainekset

5
keskikokoista punajuurta
4
paksua porkkanaa
5
keskikokoista perunaa
4
dl
kuohukermaa
dl
raastettua parmesaania
tl
timjamia kuivattuna
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
½
dl
korppu- tai mantelijauhoa
1
dl
vahvaa juustoraastetta, esim. mustaleima emmental tai gruyère
Lisäksi
foliota
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi punajuuret, porkkanat ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Pidä punajuuret erillään, jotta ne eivät värjää muita juureksia.
  2. Sekoita kermaan parmesaaniraaste, timjami, suola ja pippuri.
  3. Lisää uunivuuan pohjalle puolet kermasta. Asettele juureslastut vuokaan jonoiksi. Kaada päälle loppu kerma. Ripottele pinnalle korppu- tai mantelijauhoa. Peitä vuoka foliolla.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kypsennä juurekset pehmeiksi eli noin 50 minuuttia.
  5. Nosta lämpötila 225 asteeseen. Poista folio. Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä vielä 10 minuuttia.
  6. Silppua päälle timjamia.

Vinkki! Käytä kumikäsineitä punajuuria käsitellessäsi.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3412 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Sitruunalla ja persiljalla maustetun voikastikkeen kanssa tarjottu kala on yksi ranskalaisen keittiön iki-ihanista klassikoista. Seuraksi sopivat annanperunat ja syksyinen sieni-lehtikaalisalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunasiika ja ruskistettu voikastike

Ainekset

4
rkl
kirkastettua voita
4
(n. 600 g)
pientä siikafileetä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
6
rkl
vehnäjauhoja
RUSKISTETTU VOIKASTIKE
4
rkl
voita
4
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Valmista ensin lisukkeeksi tuleva lehtikaali (ohje alla) sekä annanperunat (ohje alla).

  2. Kirkasta voi. Sulata noin 100 g voita pienessä kattilassa. Anna jäähtyä muutama minuutti. Kuori pinnalle noussut vaahto pois lusikalla. Kaada kirkas voisula varovasti toiseen astiaan siten, että vaalea sakka jää kattilaan.

  3. Kuivaa kalafileet talouspaperilla. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja pyörittele jauhoissa. Paista fileitä kirkastetussa voissa molemmilta puolilta muutama minuutti, kunnes kala on kypsää mutta vielä mehevän lohkeavaa. Siirrä fileet tarjoiluastiaan ja pidä lämpimänä.

  4. Tee kastike. Paahda voi pannussa vaaleanruskeaksi. Hienonna lehtipersilja. Lisää persilja ja sitruunamehu pannuun. Valuta kastike kalan päälle. Tarjoa sieni-lehtikaalisalaatin ja annanperunoiden kanssa.

Lämmin suppilovahvero-lehtikaalisalaatti

Ainekset

4
dl
suppilovahveroita
5
dl
lehtikaalia pieneksi revittynä
1
salottisipuli
1
dl
hassel- tai pekaanipähkinöitä
1
rkl
voita
KASTIKE
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
dijoninsinappia
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa sienet tarvittaessa suupaloiksi. Poista lehtikaalista lehtiruodit ja revi lehdet suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Paahda pähkinät kuumalla, kuivalla pannulla. Siirrä leikkuulaudalle. Rouhi ne.

  3. Paista sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää sipuli ja voi. Paista sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää lehtikaali ja paista sekoitellen, kunnes kaali hieman pehmenee.

  4. Yhdistä kastikkeen ainekset ja lisää pannulle. Sekoita hyvin. Viimeistele pähkinöillä.

Annanperunat

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita (esim. bellarosa)
2
valkosipulinkynttä
4
rkl
timjaminlehtiä
4
rkl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
n. 80
g
voita
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
PÄÄLLE
2
rkl
sitruunamehua
timjaminlehtiä

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti tai kuori ne. Leikkaa perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi mandoliinileikkurilla. Huuhtele viipaleet kylmällä vedellä ja taputtele ne kuiviksi keittiöpyyhkeellä.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja irrota timjaminlehdet. Raasta tarvittava määrä sitruunoiden keltaista kuoriosaa.

  3. Kirkasta voi. Sulata voi kattilassa, anna seistä hetki ja kaada sitten pieneen kannuun. Pohjalle kertynyt valkoinen hera saa jäädä kattilaan.

  4. Laita valurautapannu (Ø n. 24 cm) levylle ja kaada pannuun kirkastettua voita niin, että pohja peittyy. Levitä perunat lomittain spiraalin muotoon kellon mukaisesti ja keskeltä aloittaen. Valuta voita perunoiden päälle. Ripottele päälle hieman suolaa, mustapippuria, valkosipulia, timjaminlehtiä ja sitruunan kuoriraastetta. Aloita seuraava kierros ulkoreunasta toiseen suuntaan. Lisää voita ja mausta samoin. Jatka näin, kunnes kaikki perunat on käytetty. Paina perunoita tiiviisti pannuun.

  5. Paina perunoiden päälle pyöreäksi leikattu, pannua hieman isompi leivinpaperi sekä pannua pienempi kansi ja jokin paino. Paista perunakakkua liedellä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kakku on poh­jasta rapea.

  6. Nosta kannella peitetty pannu 200-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.

  7. Ota pannu pois uunista. Laita perunoiden päälle leivinpaperi. Paina perunakakkua kannen avulla tasaiseksi ja tiiviiksi. Poista paperi ja kansi. Jatka paistamista noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

  8. Ota pannu uunista. Nosta pannun päälle lautanen ja käännä perunakakku lautasen avulla ylösalaisin. Purista päälle sitruunamehua. Viimeistele timjamilla.