Paista keko lettuja ja kasaa niistä kakku! Tässä versiossa täytteeksi tulee vadelmahilloa ja kreemikermavaahtoa, ja lopuksi kakku kruunataan tuoreilla marjoilla.
Lettukakku
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita valmistamalla lettutaikina. Kaada maito kulhoon, lisää kananmunat ja suola. Riko munien rakenne vispilällä.
- Lisää jauhot joukkoon vähitellen koko ajan samalla sekoittaen.
- Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puolisen tuntia.
- Sulata voi ja sekoita joukkoon.
- Paista letut paistinpannulla tai muurikalla. Käytä paistamiseen voita. Taikinasta saa noin 15 lettua.
- Anna lettujen jäähtyä ennen kakun kasaamista.
- Aloita täytteen valmistus sekoittamalla maito ja 4 rkl kreemijauhetta tasaiseksi vispilällä. Eri valmistajien kreemijauheet eroavat jonkin verran toisistaan, joten voi olla, että joudut lisäämään hivenen kreemijauhetta saadaksesi aikaan jämäkän kreemin. Anna paksuuntua hetken ja sekoita vielä tasaiseksi vispilällä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja vaniljakreemi keskenään.
- Kasaa kakku. Nosta ensimmäinen lettu lautaselle ja levitä sille vadelmahilloa. Nosta päälle toinen lettu ja levitä päälle kreemikermavaahtoa. Nosta taas päälle lettu ja levitä sille hilloa. Toista, kunnes jäljellä on enää yksi lettu.
- Nosta viimeinen lettu kanneksi ja levitä sen keskelle vielä kreemikermavaahtoa. Kasaa päälle tuoreita marjoja.