Banaani on ostetuin luomutuote Suomessa. Banaania voi lisätä pullataikinaan tuomaan makua ja mehevyyttä. Banaanipupupulliin lisätään myös luomubanaanilastuja, jotka tuovat mukavaa suutuntumaa näihin kahvipöydän söpöläisiin.
Luomupupupullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Painele banaani soseeksi haarukalla. Sulata voi mikrossa. Pilko banaanilastut paloiksi käsin tai veitsellä.
-
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Vatkaa sekaan myös sokeri, suola, kardemumma, banaanisose ja 1 kananmuna.
-
Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisa mutta pehmeä. Lisää loppuvaiheessa sulatettu voi sekä pilkotut banaanilastut. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
-
Kohota taikinaa lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä, kunnes se on kaksinkertainen.
-
Vaivaa taikinaa hetki pöydällä ja leivo se jauhojen avulla pitkäksi tangoksi. Jaa tanko yhtä suuriin paloihin (n. 35 kappaletta). Pyörittele palat pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille.
-
Esilämmitä uuni 225°C asteeseen. Kohota pullia lämpimässä paikassa liinan alla n. puoli tuntia.
-
Voitele pullat kananmunalla. Leikkaa jokaiseen pullaan saksilla kaksi korvaa. Laita kaksi rusinaa silmiksi.
-
Paista pullia 225°C asteessa n. 10 minuuttia.