Jäätelön, mämmin ja erilaisten ripotteiden yhdistelmä hurmaa nekin, jotka yleensä vieroksuvat perinteistä pääsiäisherkkua.
Pääsiäisen perinteistä herkkua mämmiä on tullut syötyä kerman kanssa jo kyllästymiseen asti. Tämä mämmipehmis on vastaus siihen, mihin loputkin pakettien jämät saisi käytettyä.
Yksinkertaisimmillaan hieman pehmenneen vaniljajäätelön ja mämmin yhdistelmä on yllättävän vastustamaton. Kun lisäät sekaan vielä ripauksen lakritsijauhetta, on makuelämys taattu. Ainesten sekoittaminen tehosekoittimessa saa aikaan pehmismäisen kuohkean rakenteen.
Tarjoilukulhot kannattaa laittaa pakkaseen viilentymään hyvissä ajoin, jotta annostelun jälkeen pehmis ei ala sulaa ennen aikojaan. Rakenna hauska jätskibuffet erilaisten ripotteiden avulla. Kokeile ainakin vadelmia sekä jotain rapeaa.
Mämmipehmis
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita jälkiruokakulhot pakastimeen viilentymään. Paloittele jäätelö tehosekoittimen kulhoon ja anna sen pehmentyä noin 5 minuuttia.
-
Pilko hedelmät ja rouhi suklaa.
-
Lisää mämmi ja lakujauhe jäätelön joukkoon ja soseuta seos tasaiseksi. Lusikoi pehmis viilennettyihin kulhoihin ja tarjoa ripotteiden kanssa.