
Hivenen hapokas seljankukka piristää makeiden mansikoiden ja kerman liittoa triflessä. Siitä tehdään triflen pohjalle ihanan viilentävä kerros hyytelöä.
Mansikka-seljankukkatrifle
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita triflen valmistaminen seljankukkahyytelöstä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Liota vähintään 5 minuuttia.
-
Kiehauta seljankukkamehu, vesi ja sitruunamehu kattilassa. Nosta pehmenneet liivatelehdet kylmästä vedestä, purista ylimääräiset vedet pois ja lisää kattilaan. Ota kattila liedeltä, sekoita, kunnes liivatelehti on liuennut muiden ainesten joukkoon. Anna jäähtyä hiukan.
-
Pilko noin 1–1½ litran vetoisen kulhon pohjalle kolmasosa mansikoista. Lusikoi hiukan jäähtynyt seljankukkahyytelön liemi mansikoiden päälle ja anna hyytelön asettua kylmässä nelisen tuntia. Kun seljankukkahyytelö on hyytynyt, valmistele triflen muut komponentit ja kasaa trifle.
-
Tee vaniljakreemikerma. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita valmis vaniljakreemi nuolijalla kermavaahdon joukkoon. Jätä odottamaan.
-
Valmista kermavaahtoseos. Vatkaa vispikerma, ranskankerma ja tomusokeri napakaksi vaahdoksi.
-
Leikkaa kakkupohjasta paloja ja kostuta ne kevyesti tiivisteestä valmistetulla seljankukkamehulla.
-
Pilko lopuista mansikoista osa puoliksi ja loput pienemmiksi paloiksi.
-
Asettele puolikkaita mansikoita kulhon reunoille seljankukkahyytelön päälle. Aseta kakkupohjaa hyytelön päälle siten, että puolikkaat mansikat reunustavat kakkupohjaa.
-
Levitä tämän jälkeen päälle vaniljakreemikermaa.
-
Asettele vaniljakreemikerman päälle pilkottuja mansikoita ja mansikoiden päälle kakkupohjaa.
-
Levitä kakkupohjakerroksen päälle reilu kerros kermavaahtoa.
-
Koristele pinta marengeilla ja lopuilla mansikoilla.