Crème caramel on täydellinen jälkiruoka vieraille, sillä sen voi valmistaa hyvin etukäteen. Täyteläinen vanukas maustetaan trendikkäällä miso-tahnalla, joka luo makuun jänniä ulottuvuuksia.
Miso crème caramel
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita sokeri ja vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes seos muuttuu kauniin ruskeaksi karamelliksi, noin 10 minuuttia.
-
Jaa karamelli kuuteen crème caramel -vuokaan tai uuninkestävään kuppiin ja anna jähmettyä. Siirrä pienet vuoat niitä korkeampaan isoon uunivuokaan.
-
Sekoita vanukasta varten kananmunat, sokeri ja miso keskenään. Lisää maito ja sekoita. Kaada seos vuokiin jähmettyneen karamellin päälle.
-
Täytä iso uunivuoka kädenlämpöisellä vedellä vuoan puoliväliin asti. Kypsennä uunissa 1 tunti.
-
Jäähdytä vanukkaat ja siirrä ne jääkaappiin vähintään 3 tunniksi. Parhaan lopputu- loksen saat, jos kypsennät vanukkaat jo tarjoamista edeltävänä päivänä.
-
Irrota vanukas vuoasta kuljettamalla pientä veistä vanukkaan reunan ja vuoan välissä. Kumoa vanukas ylösalaisin tarjoilulautaselle.