Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
12:32 | 19.4.2012

Munkit

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Colourbox

Tällä ohjeella leivot elämäsi herkullisimmat munkit!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15 kpl
1,5 tuntia
Keskivaikea

Munkit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2 1/2
dl
maitoa
25
g
hiivaa
1
muna
1/2
tl
suolaa
3/4
dl
sokeria
1-2
tl
kardemummaa
6-8
dl
vehnäjauhoja
50
g
pehmeää voita
Kypsentämiseen
1
l
rypsiöljyä
Pinnalle
sokeria

Vaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, suola, sokeri ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
  2. Leivo taikinasta pyöreitä pullia. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja anna kohota hyvin.
  3. Työnnä jauhotettu sormi kohonneiden pullien keskelle. Suurenna reikää pyörittelemällä munkkia kahden sormen avulla.
  4. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta ennen kuin aloitat munkkien paistamisen. Käytä lämpömittaria tai lisää öljyyn pieni pala leipää. Öljy on sopivaa, kun mittari näyttää 170-180 astetta tai kun leipäpala ruskistuu noin minuutissa.
  5. Laske 3-4 munkkia kerrallaan öljyyn reikäkauhan avulla ja paista ne molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Paistoaika on munkkien koosta riippuen 1-2 minuuttia/puoli. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Pyörittele kuumat munkit sokerissa
Tilaa Glorian ruoka & viini
vappu
leivonta
munkki
Kemut
vappu

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini