
Mustaherukka-kuohuviiniposset on raikas ja kaunis jälkiruoka.
Mustaherukka-kuohuviinipossetit
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata jäiset marjat. Kumoa ne tiuhaan siivilään. Nosta siivilä kulhon päälle ja painele puukauhalla marjoista kaikki mehu talteen. Purista sitruunoista mehu.
-
Mittaa kattilaan mustaherukkasose, sitruunamehu, kerma, kuohuviini ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua 5 minuuttia.
-
Kaada seos annoskuppeihin tai laseihin. Peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Kokeilin reseptiä, mutta tämä ei kyllä hyytynyt vaikka oli yön yli jääkaapissa. Kiisseliksi jäi.
Voisit kokeilla vähä liivatetta tai hillo sokerii ripaus...:)
ilman kuohuviinia hyytyy paremmin
ei sita tarvita.
En ole vielä tehnyt, kun on vähän epämääräinen ohje. Ensin puiristetaan marjoista mehu. Sitten "sose" ja muut ainekset keitetään. Minne mehu? Vai onko "mehu" juurikin se "sose"? Olen ymmällä?
Normi Lemon Possetiin (sitruunavanukkaaseen) menee
2 sitruunan mehu
4 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
ja siitä hyytyy napakka vanukas.
Kaikki sen yli menevä neste tekee possetista kastiketta.