
Helppo jäätelö valmistuu kondensoidusta maidosta ilman jäätelökonetta. Tässä jätskissä ihastuttaa mustikoiden, sitruunan ja kanelin makutrio.
Mustikka-sitruunajäätelö
Ainekset
Työvaiheet
-
Soseuta mustikat. Laita sitruunatahna kulhoon.
-
Vatkaa isossa kulhossa kondensoitu maito ja vispikerma paksuksi vaahdoksi. Mausta kanelilla.
-
Ota puolet massasta erikseen ja jaa puolet mustikoiden joukkoon, puolet sitruunatahnan joukkoon. Sekoita seokset huolellisesti.
-
Laita suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan ensin kanelilla maustettua jäätelömassaa, lisää sitten mustikka- ja sitruunakerros. Toista näin, kunnes kaikki massa on käytetty. Pyöräytä seosta vielä haarukalla, jotta kerrokset hieman sekoittuvat.
-
Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen. Anna jähmettyä vähintään yön yli. Jäätelön maku voimistuu, kun annat sen maustua pakastimessa 3 päivää.