Kuka sanoi, että tacon pitää olla suolainen? Tacoksi naamioitu omenapiirakka on täydellinen päätös meksikolaiselle aterialle.
Omenapiirakkatacot
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä noin 180 asteeseen. Jos et omista lämpömittaria, testaa lämpö pienellä leipäpalalla: kun se nousee pintaan ja ruskistuu hetkessä, lämpö on sopiva. Uppopaista tortillat yksi kerrallaan, ensin vain hetken toiselta puolelta ja sitten toiselta puolelta. Käännä puolikuuksi ja jatka vielä hetki paistamista rapeaksi. Nosta hetkeksi valumaan talouspaperille
-
Kieritä kuoret kanelisokerissa kaikkialta ja laita sen jälkeen esimerkiksi väärinpäin käännetyn muffinipellin päälle, jotta ne pysyvät pystyssä.
-
Kuori ja kuutioi omenat. Purista sitruunan mehu päälle.
-
Sulata voi kattilassa ja lisää sokeri, kaneli ja ¾ dl vettä. Lisää omenat ja keitä 15 minuuttia, kunnes neste haihtuu.
-
Sekoita maissitärkkelys ja ¼ dl vettä ja lisää joukkoon. Keitä seosta koko ajan hämmennellen vielä hetki, kunnes omenat ovat pehmeitä ja neste haihtunut.
-
Anna täytteen hieman jäähtyä. Täytä kuoret omenaseoksella, kermavaahdolla ja kinuskikastikkeella.