
Oton jälkiruoka veti tuomarit lähes sanattomiksi. Tässä upeassa herkussa makeus ja happamuus ovat täydellisessä tasapainossa.
Oton vadelmatiramisuleivos ja marjacoulis
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin mascaponemousse. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vatkaa kuohukerma ja hapankerma vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sitten keltuaiset, mascarpone, sitruunan kuori ja sokerit tasaiseksi seokseksi.
- Kuumenna 2 rkl kahvia kiehuvaksi. Sekoita joukkoon liivatteet, joista on puristettu pois ylimääräinen vesi. Yhdistä kermavaahto, valkuaisvaahto ja mascarponeseos keskenään. Sekoita joukkoon kahvi-liivatelientä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään 45 minuutiksi.
- Valmista kääretorttupohja. Lämmitä uuni 185 asteeseen. Vaahdota 3 munaa ja 1 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita peruna- ja vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, siivilöi munasokerivaahtoon ja kääntele nuolijalla tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista noin 8 minuuttia.
- Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle alustalle ja leikkaa siitä ympyrämuotilla neljä saman kokoista palaa.
- Valmista coulis. Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Painele siivilän läpi.
- Valmista marenkimassa. Vaahdota kaksi valkuaista kovaksi vaahdoksi ja lisää 1,5 dl sokeria pikkuhiljaa vatkaten joukkoon.
- Kokoa annokset rengasvuokiin. Ensin pohja, joka kostutetaan kahvilla. Sitten tilkka coulista, sitten mascarponemoussea. Seuraavaksi tuoreita vadelmia, sitten toinen pohja. Tämän päälle pursotetaan marenkimassa. Tohota siihen kaasupolttimella kaunis pinta. Koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla. Lisää vielä lautaselle loput marjacouliksesta.