Käyttäjä27178_0 on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Junior MasterChef

Oton jälkiruoka veti tuomarit lähes sanattomiksi. Tässä upeassa herkussa makeus ja happamuus ovat täydellisessä tasapainossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Oton vadelmatiramisuleivos ja marjacoulis

Ainekset

Mascarponemousse
2
munaa
1
prk
mascarponea
1
sitruunan kuori
1
rkl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
dl
hapankermaa (esim. Arla Lempi Hapatettu Kerma)
1,5
dl
kuohukermaa
2
liivatelehteä
2
rkl
kahvia
Kääretorttupohja
3
munaa
1
dl
sokeria
0,5
dl
vehnäjauhoja
0,5
dl perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Coulis
n. 1
dl
vadelmia
0,5
dl
muita marjoja
1
dl
sokeria
tilkka vettä
Marenkimassa
2
valkuaista
1,5
dl
sokeria
Lisäksi
tuoreita vadelmia
4
rkl
kahvia
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin mascaponemousse. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vatkaa kuohukerma ja hapankerma vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sitten keltuaiset, mascarpone, sitruunan kuori ja sokerit tasaiseksi seokseksi.
  2. Kuumenna 2 rkl kahvia kiehuvaksi. Sekoita joukkoon liivatteet, joista on puristettu pois ylimääräinen vesi. Yhdistä kermavaahto, valkuaisvaahto ja mascarponeseos keskenään. Sekoita joukkoon kahvi-liivatelientä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään 45 minuutiksi.
  3. Valmista kääretorttupohja. Lämmitä uuni 185 asteeseen. Vaahdota 3 munaa ja 1 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita peruna- ja vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, siivilöi munasokerivaahtoon ja kääntele nuolijalla tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista noin 8 minuuttia.
  4. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle alustalle ja leikkaa siitä ympyrämuotilla neljä saman kokoista palaa.
  5. Valmista coulis. Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Painele siivilän läpi.
  6. Valmista marenkimassa. Vaahdota kaksi valkuaista kovaksi vaahdoksi ja lisää 1,5 dl sokeria pikkuhiljaa vatkaten joukkoon.
  7. Kokoa annokset rengasvuokiin. Ensin pohja, joka kostutetaan kahvilla. Sitten tilkka coulista, sitten mascarponemoussea. Seuraavaksi tuoreita vadelmia, sitten toinen pohja. Tämän päälle pursotetaan marenkimassa. Tohota siihen kaasupolttimella kaunis pinta. Koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla. Lisää vielä lautaselle loput marjacouliksesta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Jättiviineri valmistuu lehtevästä valmistaikinasta pikavauhtia. Toffee ja tuoreet vadelmat vievät kielen, ja tupsaus tomusokeria viimeistelee koko komeuden.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 - 12 palaa
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-toffeejättiviineri

Ainekset

1
iso lehtitaikinalevy (600 g)
1
prk
vaniljakreemiä esim. Valio (200 g)
1
prk
karamellisoitua, kondensoitua maitoa
Lisäksi
1
muna voiteluun
l
vadelmia
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina suoraan leivinpaperille hieman ohuemmaksi levyksi (n. 30 x 20 cm). Suorista reunat tarvittaessa taikinapyörällä.
  2. Vedä terävällä veitsellä pintaviilto noin 2 cm:n päähän levyn reunoilta. Pistele taikinaa keskeltä haarukalla, niin se ei kohoa paiston aikana. Voitele ulkoreuna kananmunalla.
  3. Vedä taikinalevy leivinpaperilla pellille. Levitä vaniljakreemi tasaisesti pohjalle, mutta jätä reunat tyhjiksi. Lusikoi kondensoitu maito nokareina kreemin päälle. Vedä lusikan kuperalla puolella toffee pyörteiksi.
  4. Käännä voideltuja taikinareunoja kevyesti ylöspäin. Nipistä taikinaa kulmista yhteen niin, että reunat pysyvät koholla paremmin.
  5. Kypsennä viineriä 200-asteisen uunin alaosassa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
  6. Lado tuoreet vadelmat pinnalle. Siivilöi tomusokeria päälle.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Argentiinalainen yrttikastike chimichurri maistuu grilliruokien kanssa. Sitä voi käyttää myös lihan marinoimiseen. Maku vain paranee, kun kastike saa tekeytyä jääkaapissa. Chimichurrissa on aina persiljaa, oliiviöljyä ja punaviinietikkaa. Muuten voit muunnella sitä käyttämällä erilaisia yrttejä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Chimichurri-kastike

Ainekset

1
ruukku
korianteria
1
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukkua
oreganoa
1
mieto chili
2 - 3
valkosipulinkynttä
dl
oliiviöljyä
½
dl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit, chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. 
  2. Mittaa ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja ravista sekaisin. Seos muistuttaa yrttipuuroa, mutta muuttuu juoksevammaksi, kun yrtit luovuttavat nesteensä kastikkeeseen. Halutessasi voit surauttaa ainekset sekaisin sauvasekoittimella.
  3. Nosta purkki jääkaappiin ja anna maustua tunnista muutamaan tuntiin.