
Pippuri (Piper Nigrum) viihtyy trooppisessa ilmastossa. Tuttu viisaus ”what grows together, goes together” pätee myös mustapippuriin. Se sopii loistavasti trooppisten hedelmien maustamiseen.
Paahdettu ananas ja kookosvaahtoa
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ananas, mutta jätä lehdet paikoilleen.
-
Sekoita sokeri, mustapippuri ja chililastut keskenään. Pyörittele ananas kauttaaltaan seoksessa ja laita uunivuokaan.
-
Kuutioi voi pieneksi päälle, älä välitä, jos voita tippuu vuokaan.
-
Paahda noin 35 minuuttia, aina 10 minuutin välein ananasta vuokaan tippuneella liemellä valellen.
-
Anna ananaksen hieman jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.
-
Vaahdota kylmä kookoskerma sähkövatkaimella ja mausta vaniljasokerilla. Tarjoa ananaksen kanssa. Ripottele halutessasi pinnalle lisää mustapippuria ja chililastuja.