
Pashakakku saa makeutensa vaahterasiirapista.
Pääsiäisen paras pashakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sekoita huoneenlämpöinen voi joukkoon. Painele keksiseos leivinpaperilla peitettyyn irtopohjavuokaan (halkaisija 23–24 cm). Siirrä vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Kuumenna uuni 150 asteeseen. Vatkaa juusto, rahka ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Lisää munat yksitellen vatkaamista jatkaen.
- Lisää siirappi vatkaten. Kääntele rusinat, mantelirouhe ja sitruunamehu joukkoon.
- Kaada seos keksipohjan päälle ja siirrä kakku tunniksi uuniin paistumaan. Käännä sen jälkeen lämpö pois ja jätä kakku jäähtyvään uuniin.
- Kun uuni on viilentynyt, siirrä kakku kylmään. Kakku on parhaimmillaan parin päivän kuluttua paistamisesta.
- Koristele kakku pääsiäiskarkeilla tai suklaapalloilla.