
Pehmeänsuolainen vispattu vuohenjuustomousse yhdistyy koukuttavasti makeaan ja lämpimään ananasrenkaseen. Käytä tuoretta ananasta, niin saat parhaimman makuelämyksen!
Makean ja suolaisen yhdistelmä koukuttaa yllättävästi. Makeat hedelmät ja suolaiset juustot ovat tuttu yhdistelmä esimerkiksi cocktailpaloista ja juustotarjottimista. Niistä muodostuu myös huippuhyvä jälkiruoka.
Ananas ja vuohenjuusto ovat upea yhdistelmä, jota kannattaa muuten kokeilla myös pizzassa. Jälkiruoka niistä syntyy, kun ananaskiekkoja paistetaan kuumassa voissa ja päälle lusikoidaan vuohenjuustomoussea. Ananaksen makeus korostuu paistettaessa, joten ei haittaa, jos sen poimii kaupan hyllyltä hieman raakana.
Reseptissä käytetään pehmeää tuorejuuston kaltaista vuohenjuustoa, joka sulatetaan vispikerman kanssa kattilassa. Tämä seos jäähdytetään ja sen jälkeen vatkataan kuohkeaksi mousseksi. Ripaus raastettua limetin kuorta ja minttua raikastavat annoksen maut.
Paistettu ananas ja vuohenjuustomousse
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin mousse. Laita kerma ja vuohenjuusto kattilaan. Sekoita ja kuumenna, kunnes juusto on liuennut kermaan. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
-
Mausta juustoseos sokerilla ja vatkaa se sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi. Nosta vaahto jääkaappiin odottamaan.
-
Kuori ja leikkaa ananas noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
-
Kuumenna voi pannulla ja anna sen ruskistua hieman. Paista ananassiivut voissa kullanruskeiksi ja pehmeiksi. Ripottele pinnalle suolaa.
-
Nosta paistetut ananakset annoslautasille ja laita päälle vuohenjuustomoussea. Koristele hunajalla, limetinkuoriraasteella ja mintulla. Tarjoa heti.
Kerma vuohenjuusto seos ei vaahtoutunut mitenkään. Jokin meni pieleen.