Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
12:52 | 6.2.2021

Pappilan hätävara

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Selina Vienola ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Pappilan hätävaran resepti on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas. Miten keksitkin voivat maistua täyteläisen kerman ja kirpeiden marjojen kanssa niin herkullisilta?

Jälkiruoka tekee ateriasta kokonaisuuden ja tuo mukanaan ripauksen luksusta. Usein sen valmistaminen kuitenkin unohtuu. Monet jälkkärit tuntuvat myös liian työläiltä.

Helppo ratkaisu on pappilan hätävara, joka jalostaa pullan-, kakun- tai keksinmurut ihanaksi jälkkäriksi. Alkuperäisen klassikkoherkun ideana on yhdistää makeat murut hillon tai marjojen kanssa pehmeään kermavaahtoon. Nämä ainekset annostellaan laseihin tai jälkiruokamaljoihin niin, että kerrokset jäävät näkyviin.

Tuloksena on rapean, makean, pehmeän ja kirpeän yhdistelmä, joka sulaa suuhun.

Oheisessa ohjeessa käytetään kaurapohjaista kermaa. Rapeus maksimoidaan lisäämällä kerroksiin keksien ohella marenkia. Ohje sopii kuitenkin hyvin muunneltavaksi sen mukaan, mitä aineksia keittiöstäsi löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo

Pappilan hätävara

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
ps (200 g)
puolukoita (pakaste) tai muita happamia marjoja
1
tlk (2 dl)
kauravispiä
1
rkl
sokeria
1
prk
kaurapohjaista creme fraichea tai kaurajogurttia
2
tl
vaniljasokeria
8
digestivekeksiä
8–16
marenkia

Vaiheet

  1. Ota marjat sulamaan. Ne saavat olla kohmeisia.

  2. Vaahdota kauravispi ja mausta vaahto sokerilla. Notkista fraiche lusikalla, lisää vaniljasokeri.

  3. Laita lasin pohjalle lusikallinen kermaa, lisää fraichea ja reilusti puolukoita. Murenna päälle yksi keksi ja yksi marenki.

  4. Tee toinen kerros samaan tapaan. Kääntele kerrokset lusikalla sekaisin.

  5. Koristele puolukoilla ja keksimuruilla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Jälkiruuat
pappilan hätävara
Kemut
finnhits

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini