Pappilan hätävaran resepti on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas. Miten keksitkin voivat maistua täyteläisen kerman ja kirpeiden marjojen kanssa niin herkullisilta?
Jälkiruoka tekee ateriasta kokonaisuuden ja tuo mukanaan ripauksen luksusta. Usein sen valmistaminen kuitenkin unohtuu. Monet jälkkärit tuntuvat myös liian työläiltä.
Helppo ratkaisu on pappilan hätävara, joka jalostaa pullan-, kakun- tai keksinmurut ihanaksi jälkkäriksi. Alkuperäisen klassikkoherkun ideana on yhdistää makeat murut hillon tai marjojen kanssa pehmeään kermavaahtoon. Nämä ainekset annostellaan laseihin tai jälkiruokamaljoihin niin, että kerrokset jäävät näkyviin.
Tuloksena on rapean, makean, pehmeän ja kirpeän yhdistelmä, joka sulaa suuhun.
Oheisessa ohjeessa käytetään kaurapohjaista kermaa. Rapeus maksimoidaan lisäämällä kerroksiin keksien ohella marenkia. Ohje sopii kuitenkin hyvin muunneltavaksi sen mukaan, mitä aineksia keittiöstäsi löytyy.
Pappilan hätävara
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota marjat sulamaan. Ne saavat olla kohmeisia.
-
Vaahdota kauravispi ja mausta vaahto sokerilla. Notkista fraiche lusikalla, lisää vaniljasokeri.
-
Laita lasin pohjalle lusikallinen kermaa, lisää fraichea ja reilusti puolukoita. Murenna päälle yksi keksi ja yksi marenki.
-
Tee toinen kerros samaan tapaan. Kääntele kerrokset lusikalla sekaisin.
-
Koristele puolukoilla ja keksimuruilla.
Klassikot kunniaan ♥
Eipä meidän kotonamme 50-luvulla ollut noin hienoja aineksia. Pitää muistella joskus mitä kaikkea käytimme.
Nami, nami. Purtavaa keksiä, suussa sulavaa kermavaahtoa, kirpeää puolukkaa ja makeaa marenkia. Makujen sinfooninen kokonaisuus koettelee kaikkia nystyröitä.