
Ennen pipari-suklaamoussea kannattaa ehkä pitää pieni tuumaustauko. Onneksi jälkkäri jaksaa odottaa jääkaapissa sopivaa hetkeä.
Pipari-suklaamousse
Ainekset
Työvaiheet
- Lohko suklaa pieneen kattilaan. Sulata suklaa miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Lisää joukkoon piparkakkumauste.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi eri kulhossa.
- Sekoita jäähtyneen suklaan joukkoon keltuaiset ja kermavaahto. Lisää kevyesti sekoittaen myös valkuaisvaahto ja ripaus suolaa.
- Lusikoi mousse tarjoilukulhoon tai annoskulhoihin. Koristele pinta lohkotuilla viikunoilla, karhunvatukoilla, pipareilla ja rouhitulla suklaalla.
Vinkki! Moussen voi tehdä edellisenä päivänä ja koristella ennen tarjoilua.