
Leipäjuusto saa rapean, sokerisen pinnan. Makea kirsikkahillo ja kirpeät puolukat ovat oiva makupari täyteläiselle leipäjuustolle.
Leipäjuusto tarjoillaan usein perinteiseen tapaan lakkahillon kanssa, mutta miedon makunsa ansioista se soveltuu loistavasti myös muiden hillojen ja marjojen kylkeen. Tässä reseptissä makeutta ja happoa tuovat puolukat ja kirsikkahillo.
Leipäjuustokiekot asetellaan uuninkestäviin vuokiin, jonka jälkeen joukkoon kaadetaan kardemummalla ja vaniljasokerilla maustettu kuohukerma.
Rapean leipäjuuston salaisuus on sen pinnalle ripoteltu sokeri. Jos kaapista löytyy kaasupoltin, nyt on aika kaivaa se esille! Sen avulla sokerikuorrute paahtuu karamelliseksi kuoreksi juuston pinnalle. Leipäjuustot voi myös paahtaa uunissa grillivastuksen alla.
Rapeaksi kuorrutettua leipäjuustoa ja puolukkaa
Ainekset
Työvaiheet
- Aseta leipäjuustokiekot pieniin uuninkestäviin annosvuokiin. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja kardemummalla.
- Kaada kermaa vuokiin sen verran, että leipäjuuston pinta jää paljaaksi. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Ripottele leipäjuuston pinnalle sokeria. Paahda pinta rapeaksi kaasupolttimella tai grillivastuksen alla uunissa.
- Viimeistele kirsikkahillolla, puolukoilla ja tuoreella timjamilla.
Tosi vanha resepti lapissa.