Suklaaomenoiden koristeluun voit käyttää lähes mitä tahansa pientä: karkkeja, keksimurua, strösseleitä tai vaikka toffeekuutioita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
3
10 min
Helppo
Suklaaomenat
Ainesosat
3
makeaa, pientä tai keskikokoista omenaa, esimerkiksi Royal Gala
3
paksua puutikkua tai syömäpuikkoa
1
pss
tummasuklaakuorrutetta (esim. Dr.Oetker) tai sulatettua suklaata
1
pss
valkosuklaakuorrutetta (esim. Dr.Oetker) tai sulatettua suklaata
1
pss
Mariannerouhetta
1
pss
toffeekuutioita
1
pss
karkkirakeita
nonparelleja tai strösseleitä
Vaiheet
- Pese omenat ja kuivaa ne huolellisesti. Poista kara. Paina puutikku pystyyn syvälle karan paikalle.
- Sulata suklaakuorrutteet pakkauksen määräämällä tavalla tai sulata suklaat vesihauteessa. Valmistele sillä välin koristeet laittamalla ne kulhoihin.
- Kun suklaat ovat sulaneet, laita ne omiin kulhoihinsa.
- Kuorruta omena dippaamalla sitä suklaaseen, ja lisäämällä haluamasi koristeet joko pyörittelemällä omenaa koristeissa tai painelemalla ne omenan päälle. Toimi ripeästi, sillä kuorrute jähmettyy nopeasti.
Vinkki! Jos haluat yhden vaaleanruskean omenan, tee ensin valko- ja tummasuklainen omena, ja sekoita sitten jäljelle jääneet suklaat nopeasti yhteen ja kuorruta kolmas omena. Jos kuorrute jähmettyy, sulata se varovasti mikrossa jälleen juoksevaksi.