
Ranskalaisittain valmistetut jälkiruokapäärynät kylvetetään ensin mausteisessa punaviinissä, täytetään sitten suklaalla ja kiepautetaan lehtevään taikinaan. Päärynät ovat parhaimmillaan uunilämpiminä mascarponenokareen kanssa.
Suklaapäärynät taikinatakissa
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori päärynät. Poista päärynän kota kuorimaveitsellä pohjasta päin kovertaen. Leikkaa sitruuna puoliksi. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa.
-
Laita isoon kattilaan vesi, viini, sokeri, vaahterasiirappi ja mausteet mukaan lukien vaniljatanko. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Lisää päärynät ja kypsennä 10–15 minuuttia. Päärynät saavat jäädä hieman napakoiksi. Jäähdytä päärynät liemessään, mielellään yön yli.
-
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Kauli taikina tarvittaessa isommaksi levyksi. Leikkaa taikinasta lasin tai mukin avulla 6 ympyrää (Ø 7 cm). Leikkaa lopusta taikinasta nauhoja.
-
Rouhi suklaa veitsellä. Kuivaa päärynät talouspaperilla. Täytä päärynät suklaalla ja aseta päärynät taikinakiekkojen päälle, jotta suklaa pysyy niiden sisällä. Nipistä taikinanauhan alku ja pohjakiekko yhteen. Kierrä taikinanauhat päärynöiden ympärille ylös asti.
-
Riko muna kulhoon ja lisää vesi. Vatkaa sekaisin. Voitele taikinanauhat muna-vesiseoksella.
-
Paista uunissa 20–25 minuuttia, kunnes taikina on saanut kullanruskean värin.
-
Laita mascarpone kulhoon ja vatkaa joukkoon kaneli. Mausta halutessasi tomusokerilla. Tarjoa päärynät mascarponen kanssa.
Vinkki Kastele arkki leivinpaperia, rutista se ja paina kattilassa olevien päärynöiden pinnalle. Näin päärynät kypsyvät tasaisemmin. Voit laittaa leivinpaperin päälle painoksi pienen lautasen.