
Pue tuttu tiramisu jouluasuun piparkakuilla. Kuohkea ja tyylikäs joulutiramisu sopii kaikkiin vuodenvaihteen juhliin.
Suklainen joulutiramisu
Ainekset
Työvaiheet
- Murustele piparit pieniksi paloiksi. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa.
- Lisää keltuaisiin sokeri ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.
- Vaahdota valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Nostele valkuaisvaahto mascarpone-keltuaisvaahtoon. Mausta viinillä.
- Lusikoi mascarponeseosta tarjoiluastian pohjalle. Ripottele päälle piparimurua ja suklaarouhetta. Kasta keksit kevyesti espressossa ja asettele niitä mascarponevaahdon päälle.
- Tee muutama kerros samalla tavalla laittamalla mascarponevaahtoa, piparia, suklaata ja keksejä päällekkäin. Lusikoi mascarponevaahtoa päällimmäiseksi. Peitä kelmulla ja nosta viileään pariksi tunniksi.
- Koristele tiramisu raastetulla suklaalla.