Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
8:00 | 20.8.2021

Suolakaramellipopcornit

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Pretzelit, popparit ja tahmainen karamel­likastike tiivistyvät namuksi, joka ei jätä makeanhimoisia rauhaan ennen kuin kulho on tyhjä.

Oli tulossa sitten synttärit, lukupiiri tai baby showerit, nämä herkut katoavat takuulla parempiin suihin viimeisiä muruja myöten.

Maissijyvät poksautellaan popcorneiksi, joiden sekaan voi lisätä paloiteltuja minipretzeleitä. Karamelli keitetään voista, sokerista ja siirapista korkeareunaisessa kasarissa. Korkeat reunat ovat ehdoton vaatimus, sillä karamelliin lisätään hieman soodaa, joka saa sen kuohumaan voimakkaasti. Tässä vaiheessa tulee toimia nopeasti ja varovasti.

Kuuma ja kuohuva karamelli kaadetaan popcornien joukkoon ja sekoitetaan heti. Paakkuuntunut seos levitetään pellille ja sitä paahdetaan matalalla lämmöllä välillä käännellen ja lopuksi annetaan jäähtyä hyvin ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 iso kulhollinen
1 t + jäähtyminen
Helppo

Suolakaramellipopcornit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
dl
popcornjyviä
3
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
ps (à 150 g)
pretzel-suolakeksejä (esim. Taffel)
200
g
voita
5
dl
ruokosokeria
½
dl
vaaleaa siirappia
1
tl
soodaa

Vaiheet

  1. Laita jyvät ja öljy isoon kattilaan. Peitä kannella ja lämmitä hitaasti kuumaksi, kun­nes jyvät alkavat poksahdella. Ravista katti­laa välillä. Kun poksahtelu laantuu, noin mi­nuutin kuluttua, siirrä kattila pois liedeltä ja kaada popcornit kulhoon. Mausta suolalla. Riko pretzelit popcornien joukkoon.
  2. Laita voi, sokeri ja siirappi keskikokoiseen kasariin. Ota sooda valmiiksi odottamaan. Lämmitä voiseosta hitaasti välillä nuolijalla reunoja ja pohjaa myöten pyöräyttäen. Kun seos alkaa kuplia, laske lieden lämpöä ja keitä noin 2 minuuttia tai kunnes seos muut­tuu karamellin väriseksi.
  3. Siirrä kasari pois liedeltä, lisää sooda voi­makkaasti vatkaten – kuuma karamelli alkaa kuohua, joten ole varovainen. Kaada kara­melli kuohuvana popcornien päälle ja sekoi­ta heti. Popcornit tahmaantuvat möykyiksi, joten sekoita varovasti.
  4. Lämmitä uuni 120 asteeseen. Levitä pop­cornseos leivinpaperille ja paahda sitä uu­nissa 45 minuuttia vartin välein käännellen. Anna poppareiden jäähtyä hyvin ennen kuin pakkaat ne rasiaan.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Kemut
popcorn
suolakaramelli
juhli ja nauti
lasten suosikit

Suosituimmat

Taatelikakku

Kasvispyttipannu

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Kermainen sipulikastike

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini