
Pretzelit, popparit ja tahmainen karamellikastike tiivistyvät namuksi, joka ei jätä makeanhimoisia rauhaan ennen kuin kulho on tyhjä.
Oli tulossa sitten synttärit, lukupiiri tai baby showerit, nämä herkut katoavat takuulla parempiin suihin viimeisiä muruja myöten.
Maissijyvät poksautellaan popcorneiksi, joiden sekaan voi lisätä paloiteltuja minipretzeleitä. Karamelli keitetään voista, sokerista ja siirapista korkeareunaisessa kasarissa. Korkeat reunat ovat ehdoton vaatimus, sillä karamelliin lisätään hieman soodaa, joka saa sen kuohumaan voimakkaasti. Tässä vaiheessa tulee toimia nopeasti ja varovasti.
Kuuma ja kuohuva karamelli kaadetaan popcornien joukkoon ja sekoitetaan heti. Paakkuuntunut seos levitetään pellille ja sitä paahdetaan matalalla lämmöllä välillä käännellen ja lopuksi annetaan jäähtyä hyvin ennen tarjoamista.
Suolakaramellipopcornit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita jyvät ja öljy isoon kattilaan. Peitä kannella ja lämmitä hitaasti kuumaksi, kunnes jyvät alkavat poksahdella. Ravista kattilaa välillä. Kun poksahtelu laantuu, noin minuutin kuluttua, siirrä kattila pois liedeltä ja kaada popcornit kulhoon. Mausta suolalla. Riko pretzelit popcornien joukkoon.
- Laita voi, sokeri ja siirappi keskikokoiseen kasariin. Ota sooda valmiiksi odottamaan. Lämmitä voiseosta hitaasti välillä nuolijalla reunoja ja pohjaa myöten pyöräyttäen. Kun seos alkaa kuplia, laske lieden lämpöä ja keitä noin 2 minuuttia tai kunnes seos muuttuu karamellin väriseksi.
- Siirrä kasari pois liedeltä, lisää sooda voimakkaasti vatkaten – kuuma karamelli alkaa kuohua, joten ole varovainen. Kaada karamelli kuohuvana popcornien päälle ja sekoita heti. Popcornit tahmaantuvat möykyiksi, joten sekoita varovasti.
- Lämmitä uuni 120 asteeseen. Levitä popcornseos leivinpaperille ja paahda sitä uunissa 45 minuuttia vartin välein käännellen. Anna poppareiden jäähtyä hyvin ennen kuin pakkaat ne rasiaan.
Ihan jäätävä duuni, törkeesti kaloreita ja kyse on in the end _poppareiden_ bling blingaamisesta :D
Nam nam!