Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Pretzelit, popparit ja tahmainen karamel­likastike tiivistyvät namuksi, joka ei jätä makeanhimoisia rauhaan ennen kuin kulho on tyhjä.

Oli tulossa sitten synttärit, lukupiiri tai baby showerit, nämä herkut katoavat takuulla parempiin suihin viimeisiä muruja myöten.

Maissijyvät poksautellaan popcorneiksi, joiden sekaan voi lisätä paloiteltuja minipretzeleitä. Karamelli keitetään voista, sokerista ja siirapista korkeareunaisessa kasarissa. Korkeat reunat ovat ehdoton vaatimus, sillä karamelliin lisätään hieman soodaa, joka saa sen kuohumaan voimakkaasti. Tässä vaiheessa tulee toimia nopeasti ja varovasti.

Kuuma ja kuohuva karamelli kaadetaan popcornien joukkoon ja sekoitetaan heti. Paakkuuntunut seos levitetään pellille ja sitä paahdetaan matalalla lämmöllä välillä käännellen ja lopuksi annetaan jäähtyä hyvin ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 iso kulhollinen
Valmistusaika
1 t + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suolakaramellipopcornit

Ainekset

1
dl
popcornjyviä
3
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
ps (à 150 g)
pretzel-suolakeksejä (esim. Taffel)
200
g
voita
5
dl
ruokosokeria
½
dl
vaaleaa siirappia
1
tl
soodaa

Työvaiheet

  1. Laita jyvät ja öljy isoon kattilaan. Peitä kannella ja lämmitä hitaasti kuumaksi, kun­nes jyvät alkavat poksahdella. Ravista katti­laa välillä. Kun poksahtelu laantuu, noin mi­nuutin kuluttua, siirrä kattila pois liedeltä ja kaada popcornit kulhoon. Mausta suolalla. Riko pretzelit popcornien joukkoon.
  2. Laita voi, sokeri ja siirappi keskikokoiseen kasariin. Ota sooda valmiiksi odottamaan. Lämmitä voiseosta hitaasti välillä nuolijalla reunoja ja pohjaa myöten pyöräyttäen. Kun seos alkaa kuplia, laske lieden lämpöä ja keitä noin 2 minuuttia tai kunnes seos muut­tuu karamellin väriseksi.
  3. Siirrä kasari pois liedeltä, lisää sooda voi­makkaasti vatkaten – kuuma karamelli alkaa kuohua, joten ole varovainen. Kaada kara­melli kuohuvana popcornien päälle ja sekoi­ta heti. Popcornit tahmaantuvat möykyiksi, joten sekoita varovasti.
  4. Lämmitä uuni 120 asteeseen. Levitä pop­cornseos leivinpaperille ja paahda sitä uu­nissa 45 minuuttia vartin välein käännellen. Anna poppareiden jäähtyä hyvin ennen kuin pakkaat ne rasiaan.

Kommentit (2)

Vierailia

Ihan jäätävä duuni, törkeesti kaloreita ja kyse on in the end _poppareiden_ bling blingaamisesta :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Jättiviineri valmistuu lehtevästä valmistaikinasta pikavauhtia. Toffee ja tuoreet vadelmat vievät kielen, ja tupsaus tomusokeria viimeistelee koko komeuden.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 - 12 palaa
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-toffeejättiviineri

Ainekset

1
iso lehtitaikinalevy (600 g)
1
prk
vaniljakreemiä esim. Valio (200 g)
1
prk
karamellisoitua, kondensoitua maitoa
Lisäksi
1
muna voiteluun
l
vadelmia
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina suoraan leivinpaperille hieman ohuemmaksi levyksi (n. 30 x 20 cm). Suorista reunat tarvittaessa taikinapyörällä.
  2. Vedä terävällä veitsellä pintaviilto noin 2 cm:n päähän levyn reunoilta. Pistele taikinaa keskeltä haarukalla, niin se ei kohoa paiston aikana. Voitele ulkoreuna kananmunalla.
  3. Vedä taikinalevy leivinpaperilla pellille. Levitä vaniljakreemi tasaisesti pohjalle, mutta jätä reunat tyhjiksi. Lusikoi kondensoitu maito nokareina kreemin päälle. Vedä lusikan kuperalla puolella toffee pyörteiksi.
  4. Käännä voideltuja taikinareunoja kevyesti ylöspäin. Nipistä taikinaa kulmista yhteen niin, että reunat pysyvät koholla paremmin.
  5. Kypsennä viineriä 200-asteisen uunin alaosassa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
  6. Lado tuoreet vadelmat pinnalle. Siivilöi tomusokeria päälle.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Argentiinalainen yrttikastike chimichurri maistuu grilliruokien kanssa. Sitä voi käyttää myös lihan marinoimiseen. Maku vain paranee, kun kastike saa tekeytyä jääkaapissa. Chimichurrissa on aina persiljaa, oliiviöljyä ja punaviinietikkaa. Muuten voit muunnella sitä käyttämällä erilaisia yrttejä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Chimichurri-kastike

Ainekset

1
ruukku
korianteria
1
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukkua
oreganoa
1
mieto chili
2 - 3
valkosipulinkynttä
dl
oliiviöljyä
½
dl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit, chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. 
  2. Mittaa ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja ravista sekaisin. Seos muistuttaa yrttipuuroa, mutta muuttuu juoksevammaksi, kun yrtit luovuttavat nesteensä kastikkeeseen. Halutessasi voit surauttaa ainekset sekaisin sauvasekoittimella.
  3. Nosta purkki jääkaappiin ja anna maustua tunnista muutamaan tuntiin.