
Täydellinen juhannusaamupala valmistuu Tiktokista tutulla wrap-kikalla.
Lettutaikinan voi valmistaa hyvissä ajoin, vaikka edellisenä päivänä. Taikinaa voi helposti tehdä tupla- tai vaikka triplasatsin. Jos valmistat lätyt muurikassa, pyydä vieraita auttamaan.
Kokeile myös näitä yhdistelmiä:
- juustokakkutäyte: mansikka, lemon curd, tuorejuusto & digestive-keksi
- raikas kombo: mansikka, sitruuna, ricotta & sokeri
- suolainen versio: mansikka, homejuusto, pinjansiemenet & salvia
Katso vinkit ja video letun taittelusta Instagram-tilimme @soppa365 kohokohdista!
Tiktok-letut mansikalla ja dulce de lechellä
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa munat ja puolet maidosta. Lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput maidosta ja suola.
- Sulata voi ja vatkaa taikinaan. Anna taikinan seistä ainakin 30 minuuttia ennen paistamista.
- Sulata voi lettujen paistamista varten ja sivele muurikka voilla.
- Kaada taikina muurikalle mahdollisimman ohuesti.
- Kun letun toiselle puolelle ilmestyy pieniä reikiä, käännä se kahdella suurella paistinlastalla ja paista letun toinenkin puoli rapeaksi.
- Lettu on helpompi täyttää, jos siirrät sen pois muurikalta. Vie veitsi letun keskelle ja tee viilto letun keskiosasta ulkoreunaan asti.
- Viipaloi mansikat ja irrota mintunlehdet varrestaan. Aseta mansikat, minttu, karamellikastike ja tahini letun päälle omiin lohkoihinsa.
- Tartu kiinni letun vasemmasta alareunasta ja aloita letun taitteleminen kulma kulmalta. Taittele lettu yhteensä kolme kertaa niin, että saat kolmionmuotoisen paketin. Tarjoile heti.