Soppa365 on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Tara Junker
Tiktok-kikalla tehdyissä letuissa täytteet asetellaan neljään eri lohkoon, jotka taitellaan päällekkäin. Lopputuloksena on kolmionmuotoinen paketti.
Tiktok-kikalla tehdyissä letuissa täytteet asetellaan neljään eri lohkoon, jotka taitellaan päällekkäin. Lopputuloksena on kolmionmuotoinen paketti.

Täydellinen juhannusaamupala valmistuu Tiktokista tutulla wrap-kikalla.

Lettutaikinan voi valmistaa hyvissä ajoin, vaikka edellisenä päivänä. Taikinaa voi helposti tehdä tupla- tai vaikka triplasatsin. Jos valmistat lätyt muurikassa, pyydä vieraita auttamaan.

Kokeile myös näitä yhdistelmiä:

  • juustokakkutäyte: mansikka, lemon curd, tuorejuusto & digestive-keksi
  • raikas kombo: mansikka, sitruuna, ricotta & sokeri
  • suolainen versio: mansikka, homejuusto, pinjansiemenet & salvia

Katso vinkit ja video letun taittelusta Instagram-tilimme @soppa365 kohokohdista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 lettua
Valmistusaika
35 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiktok-letut mansikalla ja dulce de lechellä

Ainekset

Lettutaikina
3
munaa
6
dl
maitoa
dl
vehnäjauhoa
½
tl
suolaa
2
rkl
voita + voita paistamiseen
Täyte
250
g
kotimaisia mansikoita
1
ruukku
minttua
dl
tahinia
½
purkkia
karamellisoitua kondensoitua maitoa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja puolet maidosta. Lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput maidosta ja suola.
  2. Sulata voi ja vatkaa taikinaan. Anna taikinan seistä ainakin 30 minuuttia ennen paistamista.
  3. Sulata voi lettujen paistamista varten ja sivele muurikka voilla.
  4. Kaada taikina muurikalle mahdollisimman ohuesti.
  5. Kun letun toiselle puolelle ilmestyy pieniä reikiä, käännä se kahdella suurella paistinlastalla ja paista letun toinenkin puoli rapeaksi.
  6. Lettu on helpompi täyttää, jos siirrät sen pois muurikalta. Vie veitsi letun keskelle ja tee viilto letun keskiosasta ulkoreunaan asti.
  7. Viipaloi mansikat ja irrota mintunlehdet varrestaan. Aseta mansikat, minttu, karamellikastike ja tahini letun päälle omiin lohkoihinsa.
  8. Tartu kiinni letun vasemmasta alareunasta ja aloita letun taitteleminen kulma kulmalta. Taittele lettu yhteensä kolme kertaa niin, että saat kolmionmuotoisen paketin. Tarjoile heti.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 353 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Aniksen hivenen lakritsimainen maku mehevöittää makeaa mansikkaa ja tekee mausta vivahteikkaan. Osa pannacotan kermasta korvataan maidolla, joten se on myös hieman kevyempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
valmistusaika 15 min + hyytyminen 4h
Vaikeustaso
Helppo

Anis-mansikkapannacotta

Ainekset

Pannacotta
liivatelehteä
4
dl
kuohukermaa
¾
dl
sokeria
1
rkl
kokonaisia aniksia
2
dl
täysmaitoa
Tarjoiluun ja koristeluun
½
l
mansikoita
1
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Kaada kerma kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri ja anikset. Kiehauta, ota pois liedeltä ja anna seoksen maustua viitisen minuuttia.

  3. Siivilöi anis pois kerman joukosta ja lämmitä kerma uudelleen kiehuvaksi.

  4. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon pehmenneet liivatteet, joista olet puristellut ylimääräisen veden pois. Sekoita, kunnes liivatteet ovat liuenneet kerman joukkoon.

  5. Kaada lopuksi joukkoon maito ja sekoita hyvin.

  6. Kaada seos pieniin tarjoilukulhoihin tai laseihin ja anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.

  7. Tarjoile pannacotta pilkottujen ja tomusokerilla kevyesti mehustettujen mansikoiden kanssa.

Vinkki: Myös mansikkasose sopii pannacotan seuraan. Sekoita mansikat ja tomusokeri kulhossa ja soseuta ne sauvasekoittimella.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Grillissä paahtunut sokeri tekee valmisdonitseista ihanan kakkumaisia ja rapeita. Eksoottista vivahdetta saat käyttämällä thaibasilikaa hillon joukossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut donitsit

Ainekset

8
kaupan valmista sokeri- kuorrutettua donitsia
1
dl
vadelmahilloa
2
rkl
hienonnettua (thai)basilikaa
LISÄKSI
tuoreita vadelmia, kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Halkaise donitsit. Paista niille raidat kuumassa grillissä.

  2. Sekoita vadelmahillo ja hienonnettu (thai)basilika, sivele donitsien halkaisupinnoille. Täytä kermavaahdolla ja tuoreilla vadelmilla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Ihanan kylmän raikas, helppo sekä hyvä terveellinen jälkiruoka tai välipala, varsinkin helteisinä päivinä.
Raejuusto on hyvä proteiinilisä, mutta ei välttämätön. Myös on herkullinen tietysti tuoreilla marjoilla ja niitähän voi myös lisätä viiliherkun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Yhdelle tai useammalle
Valmistusaika
Valmiiseen viiliin tehtynä n. 5 -10 min
Vaikeustaso
Helppo

Viileä viiliherkku

Ainekset

1
valmis viiliannos
raejuustoa sopivasti
pakastemarjoja esim. mustikkaa, mansikkaa, vadelmia

Työvaiheet

Voit tehdä kotona viiliä annosmaljoihin itse, siemenen saat kaupan valmiista viilipurkista.
Laita kaksi teelusikallista viiliä pieneen jälkiruokakulhoon ja siihen mieleistäsi maitoa, tavallista, Hyla tai laktoositonta maitojuomaa, silloin myös siemenviilin pitää olla laktoositonta. Älä käytä rasvatonta maitoa, koska sillä ei onnistu viili niin hyvin. Anna sen olla huoneen lämmössä vuorokausi ja jos ei tule syötyä säilyy jääkaapissa kansi kulhon päällä jonkun aikaa.

Lisää hiukan ennen, kun aiot syödä viilin, raejuustoa ja pakasteiset marjat, niin ne hetken saavat sulata viilissä, jos et halua ihan jäisinä syödä niitä viilin ja raejuuston kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kuumat perunat imaisevat itseensä yrttisen kastikkeen maut. Jos maltat, anna salaatin vetäytyä huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuningasperunasalaatti

Ainekset

800
g
pieniä kiinteitä perunoita (esim. siikli)
2–4
kananmunaa
2
dl
herneitä (pakaste)
1
ps (50 g)
kuorettomia suolaamattomia pistaaseja
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku basilikaa
1
ruukku lehtipersiljaa
1
ruukku minttua
rkl
oliiviöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
25
g
parmesaania
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä ne kuorineen napakan kypsiksi, 15–20 minuuttia. Keitä kananmunia 8 minuuttia. Jäähdytä munat, kuori ja leikkaa puoliksi.

  2. Kiehauta herneet kiehuvassa vedessä, valuta ja jäähdytä. Paahda pistaasit pannulla ja rouhi ne veitsellä.

  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit, laita ne tarjoilukulhoon. Säästä muutama yrtinoksa koristelua varten.

  4. Laita öljy, etikka, herneet ja pistaasit kulhoon. Raasta parmesaani ja sekoita se kulhossa muiden aineiden kanssa.

  5. Valuta perunat ja leikkaa ne puoliksi. Laita perunat kulhoon. Painele ne varovasti lusikalla litteiksi ja kääntele kauttaaltaan yrttiseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  6. Lisää lopuksi kananmunat ja koristele yrteillä.

Kommentit (2)

Vierailija

Kuinka paljon oliiviöljyä tulee? 2.5 dl? rkl?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! Kiitos huomiosta, määrä on korjattu ohjeeseen. Öljyä tarvitaan 2,5 rkl.