Italialainen tiarmisu on klassikko. Pientä nostetta kerroksiin tuo rouhittu tumma suklaa, jonka joukossa on ripaus merisuolaa.
Tiramisutrifle
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä espresso. Kaada kahvi laakeaan astiaan jäähtymään ja lorauta joukkoon marsala-viiniä.
- Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon mascarpone ja vanilja. Jatka vatkaamista, kunnes seos on notkeaa.
- Rouhi suklaa.
- Puolita keksit ja kasta ne nopeasti espressoliemeen. Laita pari keksiä lasin pohjalle. Lusikoi päälle mascarponevaahtoa ja suklaarouhetta. Jatka näin muutama kerros.
- Anna annosten tekeytyä jääkaapissa kelmulla peiteltynä tunnin ajan.
- Viimeistele triflet kaakaojauheella ja suklaarouheella.
Vinkki! Viikunainen marsala on väkevöity viini, joka tekee tiramisusta tiramisun. Jos et halua käyttää marsalaa, kostuta keksit vahvassa espressossa (1½ dl), johon on sekoitettu 1 rkl fariinisokeria.