Uuniomenat, lohtuherkkujen lohtuherkku, saa jouluisen vivahteen piparikinuskista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
45 min
Helppo
Uuniomenat ja pipari-kinuski
Ainesosat
6
hapokasta omenaa
15
g
voita
2½
dl
mysliä
¾
dl
fariinisokeria
½
tl
maustepippuria
Piparikinuski
1
prk (3,3 dl)
kuohukermaa
2
dl
fariinisokeria
½
tl
piparkakkumaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
prk (250 g)
ricottaa tai pehmeää rahkaa
1½
rkl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
Vaiheet
- Aloita kinuskista. Lisää kerma, fariinisokeri, piparkakkumauste ja suola pieneen pinnoitettuun kattilaan. Hauduta sekoitellen noin 20 minuuttia, kunnes kinuski sakenee.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja halkaise omenat. Koverra lusikalla tai pariisinperunaraudalla siemenkodat pois.
-
Sekoita pehmeään voihin mysli, sokeri ja maustepippuri. Lusikoi täytettä omenoille.
-
Kypsennä omenoita uunivuoassa noin 30 minuuttia.
-
Sekoita ricotta ja sokerit tahnaksi.
-
Tarjoa lämpimien uuniomenoiden kanssa ricottaa ja jäähtynyttä kinuskikastiketta.