Sorbetti! Parempaa kuin jäätelö! Jos tykkää raskaista aterioista (ja kukapa ei tykkäisi), sorbetti keventää kivasti loppua kohden.
Tämän reseptin sorbetti on yhtä ihanan kirpakkaa kuin elämä. Makeampaa siitä saa lisäämällä sokerin määrää. Tässä reseptissä vadelmien siementen annetaan olla massassa mukana. Ne voi myös siivilöidä pois, mutta itse tykkään vadelman isojen siemenien tuomasta purupinnasta.
Sorbettia voi hyödyntää myös esimerkiksi mutakakun kylkiäisenä.
Vadelmasorbetti
Ainekset
Työvaiheet
-
Mittaa kattilaan vesi, viini ja fariinisokeri. Soseuta yhdessä vadelmien kanssa.
-
Kiehauta ja jäähdytä liemi.
-
Vaahdota valkuaiset löysäksi vaahdoksi.
-
Yhdistä sorbettimassa ja valkuaisvaahto varovasti nostellen.
-
Kaada seos matalaan vuokaan ja pakasta. Sekoita sorbettia 3-4 kertaa jäähtymisen alkuvaiheessa, noin kolmen vartin välein.
-
Vadelmasorbetti on valmis seuraavana päivänä. Kasta jäätelökauha kuumaan veteen ja pyörittele sorbetista palloja. Tarjoile.