Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
7:50 | 23.12.2020

Valkosuklaata ja tyrniä

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Unelmanpehmeä valkosuklaavaahto on täydellinen jälkkäri, kun sen yhdistää kirpeään tyrnicurdiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 min + curdin ja valkosuklaakerman jäähtyminen noin 2 h
Helppo

Valkosuklaata ja tyrniä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

150
g
valkosuklaata
3
dl
kuohukermaa
TYRNICURD
2 ½
dl (150 g)
(pakastettuja) tyrnimarjoja
50
g
voita
1
dl
sokeria
2
keltuaista
PÄÄLLE
Valkosuklaalastuja, tyrnimarjoja

Vaiheet

  1. Kuumenna tyrnimarjoja kattilassa, kunnes mehu alkaa irrota. Soseuta sauvasekoittimella. Painele sose tiheään siivilään, jotta saat kuoret ja siemenet pois.

  2. Sulata voi ja kaada lämpimän siivilöidyn mehun joukkoon. Sekoita sokeri joukkoon. Kaada kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri sulaa.

  3. Kiehauta puhtaassa kattilassa vettä ja nosta tyrniseoskulho päälle. Vatkaa keltuaiset yksitellen joukkoon samalla vatkaten noin 15 minuuttia, kunnes curd sakenee. (Se tekeytyy vielä jäähtyessään, siitä ei ole tarkoitus tulla yhtä jäykkää kuin kaupan lemon curdista.) Laita kelmu päälle ja siirrä jääkaappiin.

  4. Paloittele valkosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvan kuumaksi. Kaada suklaapalojen päälle ja anna seistä minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi.

  5. Peitä kulho ja siirrä jääkaappiin 2 tunniksi. Vatkaa kylmä valkosuklaaseos vaahdoksi sähkövatkaimella. Älä vatkaa liikaa, jotta seos ei muutu rakeiseksi.

  6. Mittaa jälkiruokalaseihin vuorotellen valkosuklaavaahtoa ja tyrnicurdia.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Jälkiruuat
Kemut
juhli ja nauti
Valkosuklaa
tyrni
joulu
pääsiäinen

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini