
Unelmanpehmeä valkosuklaavaahto on täydellinen jälkkäri, kun sen yhdistää kirpeään tyrnicurdiin.
Valkosuklaata ja tyrniä
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna tyrnimarjoja kattilassa, kunnes mehu alkaa irrota. Soseuta sauvasekoittimella. Painele sose tiheään siivilään, jotta saat kuoret ja siemenet pois.
-
Sulata voi ja kaada lämpimän siivilöidyn mehun joukkoon. Sekoita sokeri joukkoon. Kaada kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri sulaa.
-
Kiehauta puhtaassa kattilassa vettä ja nosta tyrniseoskulho päälle. Vatkaa keltuaiset yksitellen joukkoon samalla vatkaten noin 15 minuuttia, kunnes curd sakenee. (Se tekeytyy vielä jäähtyessään, siitä ei ole tarkoitus tulla yhtä jäykkää kuin kaupan lemon curdista.) Laita kelmu päälle ja siirrä jääkaappiin.
-
Paloittele valkosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvan kuumaksi. Kaada suklaapalojen päälle ja anna seistä minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi.
-
Peitä kulho ja siirrä jääkaappiin 2 tunniksi. Vatkaa kylmä valkosuklaaseos vaahdoksi sähkövatkaimella. Älä vatkaa liikaa, jotta seos ei muutu rakeiseksi.
-
Mittaa jälkiruokalaseihin vuorotellen valkosuklaavaahtoa ja tyrnicurdia.