Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2454 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Drinkki kuin aurinko! Margarita saa raikkaan makunsa mangosorbetista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mangosorbettimargaritat

Ainekset

1 1/2
dl
tequilaa
1/2
dl
sitruslikööriä
1/2
dl
limettimehua
1/2
dl
appelsiinimehua
4
isoa palloa mangosorbettia
jäitä

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen.
  2. Soseuta kuohkeaksi juomaksi, kaada laseihin ja tarjoa heti.

Vinkki Tee laseihin sokerireunus. Kostuta reunus kuljettamalla limettilohkoa reunaa pitkin ja kasta sitten sokeriin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Herkkusienistä taikoo helposti herkkua ruokapöytään. Tämä sopii hyvin esimerkiksi arkiruokapöytään, sillä ruoka valmistuu noin 15-20 minuutissa yhdellä pannulla (ja pasta siinä ohessa kattilassa, jos haluaa nauttia pastaa)!

Paras sienikastike syntyy mielestäni voista, kermasta ja...

Jos teet vain kastikkeen esimerkiksi pihveille, käytä se haluamallasi tavalla. Jos teet koko kastikkeesta pastaa, niin keitä noin 200 g pastaa al denteksi, valuta vesi pois ja sekoita syväreunaiselle pannulle (esimerkiksi wokkipannu ajaa hyvin asian).

Jos teet minun tavoin sienipastaa,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
max 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkullinen herkkusienikastike

Ainekset

250
g
herkkusieniä
1
salottisipuli
250
ml
ruokakermaa/kaurakermaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
omenasiiderietikkaa
mustapippuria maun mukaan
suolaa maun mukaan
tuoretta yrttiä (basilika/timjami/persilja/oregano)

Työvaiheet

1. Laita pastavesi kiehumaan. Kuori ja silppua salottisipuli. Huuhtele ja poista tarvittaessa huonot osat herkkusienistä. Viipaloi haluamasi kokoisiksi viipaleiksi. Ei kannata välttämättä liian pieniksi, sillä sieni kutistuu paistaessa.

2. Kun pastavesi kiehuu ja laitat pastan suolattuun veteen, niin laita rasva sulamaan pannulle ja lisää sipulit. Jos käytät tuorepastaa, jossa lyhyempi keittoaika, voit aloittaa paistamisen hieman aiemmin. Kuullota sipulia keskilämmöllä.

3. Lisää sipulin joukkoon herkkusienet ja paistele edelleen keskilämmöllä muutama minuutti. Sienistä irtoaa nestettä.

4. Lisää loppuvaiheessa joukkoon kerma, soijakastike ja omenasiiderietikka sekä mausteet. Kiehauta nopeasti. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla.

Jos muuten ostat tätä varten soijakastiketta, niin kokeile sienisoijakastiketta. Nyt ei varmasti puutu umamin makua!

5. Lisää joukkoon keitetty ja valutettu pasta ja kuumenna vielä hetken verran. Tai käytä kastike muuhun tarkoitukseen. :)

6. Nauti herkkukastike tuoreiden yrttien kera... ja extrana voit halutessasi lisätä annoksen päälle parmesaania tai ravintohiivahiutaleita.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 203 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Katalonialainen romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista ja manteleista. Nyt samat ainekset maistuvat piirakan päällä.

Vinkki! Piiraspohjaan käytetään voin sijasta öljyä, jolloin pohjasta tulee teeleipämäinen. Tarjoa piirakka mieluiten uunilämpimänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
noin 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Paprikapiirakka

Ainekset

Pohja
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
täysjyvävehnä- tai täysjyväspelttijauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
kylmää vettä
½
dl
oliiviöljyä
Vuokaan
1
rkl
oliiviöljyä
Taputteluun
½
dl
vehnäjauhoja
Täyte
4
(à 150 g)
suippopaprikaa
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
1
dl
kuorellisia manteleita rouhittuna
Lopuksi pinnalle
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Aloita piirakan valmistus täytteestä. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja valkoiset kalvot. Paloittele paprikat.
  3. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  4. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle öljy ja punaviinietikka. Ripottele päälle mausteet. Paahda kasviksia uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia.
  5. Valmista sillä aikaa piiraspohja. Sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää kylmä vesi ja öljy ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  6. Sivele piirasvuoka (halkaisija 28 cm) kevyesti öljyllä. (Jos käytät irtopohjavuokaa, leikkaa pohjalle sopiva leivinpaperipala ja öljyä vain reunat.) Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle jauhoja. Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Jätä pohjalle paksumpi kerros ja tee reunoista mieluiten ohuet.
  7. Ota kasvispelti uunista.
  8. Nosta piiraspohja sellaisenaan uuniin ja esipaista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  9. Nostele esipaistetun pohjan päälle paahdetut kasvikset (jätä kasviksista irronnut liemi pellille). Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi ja ripottele täytteen päälle. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.
  10. Ripottele lehtipersiljaa ja pirskota kasviksista irronnut liemi piirakan päälle.

Vinkki: Tarjoa piirakka melko pian valmistuksen jälkeen, sillä pitkään odotellessaan pohja imaisee täytteen kosteuden.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tomaattikastikkeessa rauhassa muhineet perunat, oliivit ja feta ovat yksinkertainen mutta niin maistuva ruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset tomaattikastikkeessa haudutetut perunat

Ainekset

750
g
yleisperunaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl + ½ tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
rkl
tomaattipyreetä
2
laakerinlehteä
1
tlk
kokonaisia tomaatteja
noin 4
dl
vettä
½
prk (noin 100 g)
mustia (kivettömiä) kalamataoliiveja
Lisäksi
200
g
pehmeää fetaa
(neitsytoliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna öljy kasarissa ja paista sipuleita keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta oreganolla ja ½ teelusikallisella suolaa ja pippuria. Lisää perunat, tomaattipyree, laakerinlehdet, loput ½ tl suolaa sekä kokonaiset tomaatit ja tölkillinen vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja hauduta 20 minuuttia.

  3. Ota kansi pois, lisää oliivit ja lämpöä. Keitä toiset 20 minuuttia tai kunnes kastike sakenee ja perunat ovat kypsiä. Tarjoa fetan kera, lorauta halutessasi päälle neitsytoliiviöljyä.

Kommentit (0)

JaelA on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Bataatti on monipuolinen juures, josta saa tehtyä ihania herkkuja, mutta kun bataattia paahtaa väärinpäin, tulee siitä erityisen herkullista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4
Valmistusaika
esivalmistus 10 min+uunissa 35-45 min
Vaikeustaso
Helppo

Superhyvää bataattia

Ainekset

3-4
kpl
Bataatti
6
rkl
öljy
maun mukaan
tl
suola
5
timjaminvarsi (voi jättää pois)

Työvaiheet

Bataatit pestään hyvin, kuivataan ja puolitetaan pituussuuntaan. Öljyä laitetaan lautaselle.
Uunipelti vuorataan leivinpaperilla. Bataattipuolikkaiden leikatut pinnat dipataan öljyyn, ja pintoihin ripotellaan suolaa. Myös kuoriosalle sivellään öljyä. Bataattipuolikkaat asetellaan uunipellille väärinpäin, eli leikattu pinta paperille.

Uuni lämmitetään 210 C asteeseen, ja bataatteja kypsytellään uunissa, 35-45 min, riippuen bataattien koosta, kunnes pinta on rapeahko, ja sisus täysin pehmeä ja karamellisoitunut.

Valmiit bataatit voi syödä sormin, eivätkä ne tarvitse mitään kastiketta ym.

Kommentit (0)