Musta- ja punaherukkapuskien lehdet ovat aivan liian vähän käytetty luonnonvara. Juoma ei ole pelkästään taivaallista vaan myös erittäin ravitsevaa - se on helppo valmistaa ja säilyy hyvin. Maku on hienostunut ja vie hyvin janon.
Mustaherukkalehtijuoma
Ainekset
Työvaiheet
Kerää lehdet puskista samoihin aikoihin kuin keräät marjatkin
Kaada lehtien päälle kiehuvaa vettä. Anna jäähtyä. Sekoita sitruunahappo desiin kylmää vettä ja kaada ämpäriin lehtien joukkoon. Sekoita. Anna seistä yön yli tai ainakin 6h.
Siivilöi liuennut vesi ja kaada se isoon kattilaan. Kuumenna keihuvaksi ja sekoita joukkoon sokerit. Anna kieuhua hetki. Pullota pestyihin, kuumalla vedellä steriloituihin pulloihin ja säilytä viileässä.
Käytä kuten mitä tahansa mehutiivistettä maun mukaan. Ah mikä taivaallinen, janoa sammuttava juoma.