Susanna McGlynn on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Musta- ja punaherukkapuskien lehdet ovat aivan liian vähän käytetty luonnonvara. Juoma ei ole pelkästään taivaallista vaan myös erittäin ravitsevaa - se on helppo valmistaa ja säilyy hyvin. Maku on hienostunut ja vie hyvin janon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 l
Valmistusaika
24 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustaherukkalehtijuoma

Ainekset

Puoli ämpärillistä (noin 5l) mustaherukan lehtiä (vähän kokoon paineltuna)
6l kiehuvaa vettä
5g sitruunahappoa (saa apteekista)
ruokalusikallinen steviaa (oman maun mukaan)
2,5 dl intiaanisokeria (oman maun mukaan)

Työvaiheet

Kerää lehdet puskista samoihin aikoihin kuin keräät marjatkin

Kaada lehtien päälle kiehuvaa vettä. Anna jäähtyä. Sekoita sitruunahappo desiin kylmää vettä ja kaada ämpäriin lehtien joukkoon. Sekoita. Anna seistä yön yli tai ainakin 6h.

Siivilöi liuennut vesi ja kaada se isoon kattilaan. Kuumenna keihuvaksi ja sekoita joukkoon sokerit. Anna kieuhua hetki. Pullota pestyihin, kuumalla vedellä steriloituihin pulloihin ja säilytä viileässä.

Käytä kuten mitä tahansa mehutiivistettä maun mukaan. Ah mikä taivaallinen, janoa sammuttava juoma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Jos penkissä on ylitarjontaa kesäkurpitsasta, tämä säilykeohje vastaa huutoon! Tähtianis antaa kesäkurpitsoihin lakritsista makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 1 l
Valmistusaika
20 min + maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Aasialaiset kesäkurpitsat

Ainekset

2–3
(600 g)
kesäkurpitsaa
7
cm:n pala
inkivääriä
1
ruukku korianteria
MAUSTELIEMI
5
dl
vettä
4
dl
sokeria
3
dl
riisiviinietikkaa
2
tl
suolaa
5
tähtianista
1
rkl
korianterinsiemeniä

Työvaiheet

  1. Pese ja viipaloi kesäkurpitsat. (Voit vaihtoehtoisesti leikata kesäkurpitsat puoliksi ja edelleen pitkiksi veneiksi.)

  2. Kuori ja suikaloi inkivääri. Huuhtele korianteri ja kuivaa se talouspaperin välissä. Leikkaa korianterinippu muutamaan palaan.

  3. Lado kesäkurpitsaviipaleet purkkiin kerroksittain inkiväärin ja korianterin kanssa. (Jos teit kesäkurpitsasta pitkiä lohkoja, lado ne puolestaan pystysuunnassa korkeaan lasitölkkiin ja lisää inkivääri ja korianteri väleihin.)

  4. Kuumenna kattilassa mausteliemen ainekset niin, että sokeri liukenee täysin nesteeseen.

  5. Kaada kuuma liemi purkkiin ja peitä tiiviisti kannella. Anna maustua jääkaapissa 2–3 vrk.

Vinkki Kesäkurpitsat sopivat lisukkeeksi. Ne voi myös paloitella salaatin tai kylmien nuudeleiden joukkoon.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula
Ihanan kirpeää! Vähemmällä sokerilla valmistettu karviais-punaherukkahilloke sopii käytettäväksi puolukkahillon tapaan. Se on herkullista myös aamupuuron kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. ½ l valmista hilloketta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karviais-punaherukkahilloke

Ainekset

250
g
punaisia karviaisia
250
g
punaherukoita
1
dl
vettä
½
pkt (à 250 g)
minihillosokeria
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Puhdista tuoreet marjat ja laita ne kattilaan. Lisää vesi. Jos käytät pakastemarjoja, ne saavat olla kohmeisia.

  2. Lisää hillosokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Alenna lämpöä ja anna seoksen kiehua hiljalleen poreillen 10–15 minuuttia, kunnes marjojen kuori on rikkoutunut. Sekoita hilloketta välillä.

  3. Kuori pinnalle kertynyt vaahto pois. Kaada hilloke puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje purkit huolellisesti ja jäähdytä ne huoneenlämpöisiksi. Säilytä valmis hilloke jääkaapissa.

Vinkki Mausta hilloke halutessasi kardemummalla (½ tl).

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Itse tehty chili-valkosipulitahna on tavattoman koukuttavaa! Varaudu tekemään pian uusi satsi. Tämä herkku sopii nimittäin melkein ruokaan kuin ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 4 dl valmista tahnaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Chili-valkosipulitahna

Ainekset

3
dl
keskivahvoja chilejä
5
valkosipulinkynttä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
(2
tl
sichuaninpippuria)
4
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Käytä suojakäsineitä, kun käsittelet chilejä. Pese chilit huolellisesti haalealla vedellä. Poista kannat ja viipaloi chilit. (Voit poistaa siemenet halutessasi.) Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet.

  2. Laita chilit, valkosipulit, etikka, sokeri ja suola monitoimikoneen kulhoon ja soseuta hienoksi.

  3. Laita chiliseos pinnoitetulle pannulle. Jos käytät sichuaninpippureita, lisää ne. Kaada pannulle puolet öljystä. Paista keskilämmöllä koko ajan sekoitellen 9–10 minuuttia, kunnes seos on muuttunut paksuksi chilitahnaksi. Seoksen lämpötilan tulisi olla 85 astetta.

  4. Jaa tahna puhdistettuihin kuumennettuihin purkkeihin. Kuumenna loput öljystä pannussa ja kaada purkkeihin chilitahnan päälle. Sulje tiiviisti kannella. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita jääkaappiin. Chili-valkosipulitahna säilyy jääkaapissa noin 3 kuukautta.

Vinkki Jos et halua tahnasta voimakkaan makuista, valitse mietoja chilejä.