
Kirpeä ja hienostunut sitruunalimu virkistää ihanasti. Voit tarjota lemonaden myös terästettynä tequilalla tai kuohuviinin kanssa kir royalin tapaan.
Sitruunalimonadia varten keitetään sitruunasiirappi, johon käytetään hedelmän ohut keltainen kuoriosa. Sen saa irti helposti kuorimaveitsellä niin, ettei karvasta valkoista osaa pääse joukkoon. Vaikka valitsisi tarkoitukseen luomuhedelmiä, ne on hyvä pestä huolellisesti lämpimällä vedellä ennen käyttöä.
Jäähtynyt siirappi lisätään sitruksista puristettujen mehujen joukkoon.
Kirpakasta ja ihanan makeasta mehusta saa raikkaan limonadin yhdistämällä sen samaan lasiin kivennäisveden ja jääpalojen kanssa. Viilennettyä mehupohjaa voi käyttää myös drinkkeihin.
Timjamilemonade
Ainekset
Työvaiheet
- Pese sitrukset huolellisesti. Kuori yhden sitruunan kuoren keltainen osa niin, ettei mukaan tule valkoista, sillä se kitkeröittää juomaa.
- Laita kuoret kattilaan. Lisää timjami, vesi ja sokeri. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Anna sokeriliemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Purista sitruunoista ja appelsiineistä mehu. Yhdistä mehu jäähtyneen sokeriliemen kanssa. Siivilöi juoma kannuun.
- Kaada juomaa lasiin. Täytä jäillä. Laimenna kivennäisvedellä. Halutessasi terästä juoma tequilalla tai vaalealla rommilla. Voit myös tarjota lemonaden kuohuviinin kanssa kir royalin tapaan.