Vappusimaan antavat erilaista makua kevään sitrus greippi, sekä voimakas yrtti rosmariini.
Greippi-rosmariinisima
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta puolet vedestä.
- Laita sokeri puhtaaseen kulhoon. Kaada kuuma vesi päälle ja anna sokerin sulaa.
- Kuori sitruunan ja greipin kuorta niin, että mukaan tulee myös valkoista osaa. Lisää kuoripalat sokeriveteen ja purista mehut joukkoon.
- Lisää kokonaiset rosmariinioksat ja loppu vesi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Liota hiiva pieneen määrään nestettä ja lisää siman joukkoon. Sekoita kunnolla. Anna seistä huoneenlämmössä vuorokauden.
- Siivilöi juoma.
- Laita pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Kaada suppilon avulla sima pulloihin ja laita jääkaappiin.
- Älä sulje korkkia tiukkaan, ettei pullo räjähdä. Kylmässä sima valmistuu noin viikossa, huoneenlämmössä kolmessa vuorokaudessa. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.