Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Juomat
12:47 | 8.4.2016

Helsinki Cocktail 2016

Lisää omaan keittokirjaan
Soppa365 on lisännyt 300 reseptiä
Ohje: Daniel Woodward Kuvat: Kalle Kirjalainen

Helsingin nimikkococktail valittiin kilpailussa huhtikuussa 2016. Voiton vei Pastorin pääbaarimestarin muumihenkinen drinkki.

Ravintola Pastorin pääbaarimestari Daniel Woodward näyttää HSTV:n videolla, miten tehdään Helsingin nimikkococktail, Helsinki Cocktail. Katso Helsingin Sanomien juttu täältä.

Woodwardin voittoisa drinkki on kunnianosoitus muumeille, jotka ovat olleet drinkin luojan perheessä tärkeässä roolissa. Juoma nimettiinkin kilpailussa epävirallisesti "Muumisouriksi". Näin Woodward kerto drinkistä: "Pienestä asti muumit ovat olleet minulle tärkeitä. Juoman tärkeimpään rooliin nousee tietenkin Tove Jansson, sillä hän on kansainvälisesti yksi tunnetuimpia ja aidoimpia stadilaisia. Tämän takia juoma edustaa Helsinkiä mainiosti myös ympäri maailman. Drinkki on raikas sourpohjainen juoma, jossa yhdistyvät Bloom Ginin raikkaus ja kukkaisuus parfait amourin parfyymisyyteen sekä basilikan freesit maut. Gin on noussut trendialkoholiksi Helsingissä. Muumithan enimmäkseen uinuvat talvisin, joten tämä sopii mainiosti nimenomaan kesäjuomaksi. Raikasta, kesäistä, kukkaista!”

Helsinki Cocktailia saa kesän ajan kilpailussa mukana olleista ravintoloista. Listan ja kartan löydät Helsinki Cocktailin sivuilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Helsinki Cocktail 2016

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
cl
Greenall’s Bloom Gin
1
cl
Bols Parfait Amour
3
cl
sitruunamehua
1,5
cl
sokerilientä
2
cl
kananmunan valkuaista
4
basilikanlehteä
Koristeeksi
sitruunankuorta
basilikanlehtiä
orvokkeja
jäitä

Vaiheet

  1. Laita kaikki ainekset shakeriin ja kuivaravista (ravistus ilman jäitä). Kuivaravistus vaahdottaa valkuaisen kunnolla, mikä antaa juomalle sen kuohkean rakenteen ja vaahdon.
  2. Ravista seuraavaksi vielä jäiden kanssa ja tuplasiivilöi jäillä täytettyyn hillopurkkiin (tai valitsemaasi lasiin). Koristele sitruunan kuorella, basilikalla ja orvokilla.

 

 

 

 

 

 

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
drinkki
cocktail
juoma
gin
Helsinki Cocktail 2016
Helsinki Cocktail
muumisour
Kemut
Juomat ja smoothiet

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini