Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
Ohje Christiina Aaltio Kuva Sami Repo

Vihreänraikas herkkujuoma piristää aurinkoisena kesäpäivänä. Jos haluat terästää boolin, lisää siihen 2 dl vodkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 ½ l
Valmistusaika
30 min + maustuminen 6-12 t
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääri-limettibooli

Ainekset

2
l
vettä
100
g
tuoretta inkivääriä
1
dl
(ruoko)sokeria
3
pussia
inkivääriteetä (esim. Pukka)
4
limettiä
8
dl
kylmää kivennäisvettä
runsaasti jäitä

Työvaiheet

  1. Laita vesi kattilaan. Kuori ja viipaloi inkivääri joukkoon. Lisää sokeri. Hauduta lientä 25 minuuttia kannen alla. Laita lopuksi teepussit hautumaan 4 minuutiksi. Anna jäähtyä haaleaksi.
  2. Pese limetit ja lohko ne jäähtyneeseen liemeen. Nosta liemi jääkaappiin maustumaan vähintään 6 tunniksi.
  3. Poista inkivääripalat liemestä ennen tarjoamista. Lisää kivennäisvesi ja reilusti jäitä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1486 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Tänä kesänä hitiksi ovat nousseet alkoholissa marinoidut marjat. Etenkin pirskahtelevat kuohuviinit toimivat tällaisissa jälkiruoissa hyvin. Lisää laseihin aineksia eton mess -tyyliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Prosecco-mansikkakulhot

Ainekset

500
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
1-2
dl
roseeproseccoa
2
dl
vispikermaa
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
vaniljasokeria
16
pientä marenkia

Työvaiheet

  1. Leikkaa mansikat lohkoiksi ja laita kulhoon. Lisää sokeri. Kaada päälle prosecco ja anna maustua huoneenlämmössä 10 minuuttia.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon jogurtti ja mausta vaniljasokerilla.
  3. Annostele kulhoihin kerroksittain mansikoita, kermaa ja murennettuja marenkeja. Koristele mintulla. Tarjoa heti

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tomaattiliemessä tiivistyy upeasti kesän parhaiden tomaattien maku. Kylmänä tarjottava annos saa ruokaisuutta pienistä mozzarellapalloista ja raikkaan makeista meloneista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + yön yli valuttaminen
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaattiliemi ja sattumat

Ainekset

3
isoa kypsää pihvitomaattia
1
pieni valkosipulinkynsi
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
suolaa
5
isoa basilikan lehteä
LISÄKSI
400
g:n pala
vesimelonia
1
pieni cantaloupemeloni
125
g
mozzarellapalloja
syötäviä kukkia ja basilikan lehtiä
(jääpaloja)

Työvaiheet

  1. Laita siivilä kulhon päälle ja aseta siihen juustoliina tai musliinikangas. Liinan reunat saavat roikkua siivilän ulkopuolella.

  2. Pilko tomaatit ja valkosipulinkynsi monitoimikoneen kulhoon. Lisää etikka ja suola. Soseuta karkeaksi seokseksi.

  3. Kaada seos liinan päälle siivilään. Revi joukkoon basilikat.

  4. Pyöräytä liina tiukaksi nyytiksi. Sido liinan päät puukauhaan ja nosta nyytti kauhassa jääkaappiin roikkumaan. Laita alle kulho, johon tomaattiliemi valuu. Vältä puristelemasta nyyttiä, jotta saisit liemestä kirkasta. Anna valua mielellään yön yli.

  5. Ota palloraudalla meloneista palloja. Voit myös kuutioida melonit. Jaa melonit ja mozzarellapallot kulhoihin ja lisää kylmä tomaattiliemi. Koristele syötävillä kukilla ja basilikalehdillä. Voit lisätä kulhoihin myös muutaman jääpalan.

Vinkki Hyödynnä yli jäänyt tomaattiseos pastakastikkeisiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Tarjoa latva-artisokat rasvaisen lisukkeen kera. Pehmeä, syvä maku tulee rasvan kautta paremmin esiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Latva-artisokat ja créme fraîche -majoneesi

Ainekset

4
latva-artisokkaa
noin 5
l
vettä
1
sitruuna
1/2
dl
karkeaa merisuolaa
Créme fraîche -majoneesi
1
kananmuna
1
rkl
dijonsinappia
1
rkl
valkoviinietikkaa
1/4
tl
suolaa
noin 4
dl
auringonkukkaöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Ota majoneesin ainekset hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
  2. Katkaise artisokan varsi tyvestä, niin että artisokka pysyy pystyssä.
  3. Käytä isoa kattilaa, johon artisokat sopivat väljästi vierekkäin. Lisää reilusti kylmää vettä. Pese sitruuna ja vuole pala kuoren keltaista osaa kattilaan. Purista sitruunan mehu veteen ja lisää suola. Keitä artisokkia noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä välillä cocktailtikulla artisokan pohjasta. Kypsymisaika riippuu artisokan koosta ja kiinteydestä.
  4. Tee sillä aikaa créme fraîche -majoneesi. Riko kananmuna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi, etikka ja suola. Sekoita sauvasekoittimella. Lisää öljyä, aluksi tipoittain ja sitten pienissä erissä, liikuttaen sauvasekoitinta samalla ylös ja alas, kunnes majoneesi on paksua. Vaahdota ranskankerma toisessa kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lusikoi majoneesi ranskankerman joukkoon ja sekoita kevyesti.
  5. Ota artisokat vedestä reikäkauhalla. Valuta keitinvesi pois pitämällä artisokkia alassuin.
  6. Tarjoa artisokat samana päivänä créme fraîche -majoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Älä anna kuvan hämätä, oliiviöljy tekee tästä kakusta upean mehevän. Öljyn ansiosta se myös säilyy kosteana useamman päivän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10-12
Valmistusaika
1 1/2 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-oliiviöljykakku

Ainekset

2
kananmunaa
3
dl
sokeria
2 1/2
dl
maitoa
2
dl
mietoa kylmäpuristettua oliiviöljyä
6
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1 1/2
tl
leivinjauhetta
1
sitruunan kuori raastettuna
3
dl
mustikoita
(1 tl perunajauhoja, jos käytössä pakastemustikat)

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, jämäkäksi vaahdoksi joko sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
  2. Sekoita maito ja oliiviöljy keskenään kulhossa.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
  4. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen maito-oliiviöljyseosta ja siivilän läpi kuivia aineita, samalla nuolijalla varovaisesti sekoittaen.
  5. Kun taikina on tasaista, lisää joukkoon vielä raastettu sitruunankuori ja mustikat, ja sekoita. Mikäli käytät pakastemustikoita, lisää niiden joukkoon teelusikallinen perunajauhoja ennen kakkutaikinaan lisäämistä.
  6. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22–24 cm:n kokoinen irtopohjavuoka. Kaada kakkutaikina vuokaan.
  7. Paista kakkua 175-asteessa noin 45 minuuttia tai siihen asti, kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää murusia.
  8. Koristele kakku esimerkiksi kuivatuista mustikoista tehdyllä jauheella.

Kommentit (1)

Vierailija

Gluteeniton versio olis kiva.