Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Yhdistä kylmäuutettu kahvi ja italialainen katkero.

Kylmään veteen tehdyssä kahvissa korostuu hapokkuuden ja karvauden sijaan kahvin makeus.  Voit valmistaa kylmäuutetun kahvin yön yli uuttamalla. Toinen vaihtoehto on keittää kahvi tavallisesti kahvinkeittimellä. Korvaa kuitekin kolmasosa keitinvedestä jääpaloillaa, jotka sujautat pannuun. Anna kahvin tippua jääpedille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1

Kylmäkahvi-aperol

Ainekset

2
cl
kylmäuutettua vaniljaespressoa (ohje alla)
2
cl
Aperolia
4
cl
tonic-vettä
Lisäksi
jäitä
appelsiinin kuorta koristeeksi

Työvaiheet

  1. Laita lasiin runsaasti jäitä. Kaada päälle kylmäuutettu espresso, Aperol ja tonic, sekoita. Koristele juoma viipaleella appelsiinin kuorta.

Vinkki Jos haluat juomaan enemmän katkeron makua, käytä Aperolin sijalla esimerkiksi Camparia.

Kylmäuutettu vaniljaespresso

Ainekset

5
dl
vettä
1
dl
espressojauhettua kahvia
1/2
vaniljatanko

Työvaiheet

  1. Sekoita kahvi ja vesi huolella kannellisessa lasipurkissa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet mukaan. Anna seistä huoneenlämmössä 10 tuntia.
  2. Suodata kahvi harsokankaan tai suodatinpaperin läpi, pullota ja säilytä jääkaapissa. Kahvi säilyy hyvänä noin viikon.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nostalgia huokuvaa säilykepersikoista leivottu keikauskakku saa modernin vireen tujauksesta inkivääriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelinen persikkakeikaus

Ainekset

25
g
margariinia tai voita
1/2
dl
fariinisokeria
2
prk (à 410 g)
säilykepersikoita
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta inkivääriä raasteena
1 1/2
dl
piimää
1
kananmuna
2
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa margariini ja fariinisokeri vuokaan (Ø 25 cm). Laita vuoka uuniin noin 7–8 minuutiksi.
  2. Valuta ja viipaloi persikat. Levitä viipaleet vuokaan sulaneen rasvan ja sokerin päälle.
  3. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan persikoiden päälle. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tuoreella salvialla maustettu sitruskakku vie kielen, vaikka onkin astetta terveellisempi. Taikina saa luonnetta täysjyvästä ja mehevyyttä oliiviöljystä ja rahkasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salvia-mandariinikakku

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
dl
täysjyvävehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
1
appelsiinin raastettu kuori
1/2
dl
appelsiinimehua
2
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
2
dl
rypsiöljyä tai vaaleaa oliiviöljyä
2
dl
rahkaa
Kuorrutus
2
mandariinia
1
dl
tomusokeria
1
rkl
appelsiinimehua
salvianlehtiä
Lisäksi
margariinia ja vehnäleseitä vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (vet. noin 1½ l) ja jauhota se leseillä.
  2. Tee taikina. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Säästä 1 rkl mehua kuorrutusta varten. Hienonna salvia. Kääntele kaikki taikinan aineet muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
  3. Kuorruta kakku huoneenlämpöisenä. Kuori ja viipaloi mandariinit. Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu pienessä kulhossa. Valuta 2/3 tomusokerikuorrutuksesta kakun pinnalle, levitä mandariiniviipaleet ja salvianlehtiä kuorrutuksen päälle. Valuta loppu tomusokerikuorrutus pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kauraa, mantelia, tahinia ja iso kasa tuoreita hedelmiä. Vegaaninen juustokakku on kuin raikas tuulahdus tropiikista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
45 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tropiikin vegaaninen juustokakku

Ainekset

2
dl
kaurahiutaleita
2
dl
mantelijauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
rkl
rypsiöljyä
Täyte
2
dl
tuoretta mangoa soseutettuna
2
pkt (à 150 g)
maustamatonta kasvirasvalevitettä (esim. Oatly påMackan)
2
rkl
tahinia
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
dl
kauravispiä (esim. Kaslink)
Lisäksi
tuoreita hedelmiä (mangoa, pitaijaa, kiiviä, papaijaa, luumua, karambolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita siirappi ja öljy joukkoon. Painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on saanut hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä vuoassa ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.
  2. Irrota pohja varovasti vuoasta tarjoiluvadille. Kuori ja kuutioi mango. Soseuta mango sauvasekoittimella niin että soseeseen jää sattumia. Levitä sose torttupohjalle.
  3. Notkista levite, tahini ja siirappi kulhossa lusikalla. Vaahdota kauravispi toisessa kulhossa. Sekoita vaahto tahini-siirappilevitteeseen ja lusikoi täyte mangososeen päälle.
  4. Kuori ja viipaloi hedelmät. Asettele hedelmät täytteen päälle.

Vinkki Voit korvata tuoreen mangon säilykemangolla.

Vinkki Jos kakun ei tarvitse olla vegaaninen, käytä levitteen tilalla tuorejuustoa ja kauravispin tilalla vispikermaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.

Täysi pellillinen meheviä makuja! Jos innostut uunifetapastasta, pidät takuuvarmasti myös uunissa paahdetuista kasviksista ja fetasta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kasvissalaatti ja feta

Ainekset

200
g
herkkusieniä
½
pientä
kesäkurpitsaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
rs
fenkoli
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (200 g)
fetajuustoa palana
½
dl
balsamicoa
Lisäksi
tuoreita yrttejä (esim. lehtipersiljaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.  Harjaa sienet puhtaiksi. Huuhtele kesäkurpitsa ja tomaatit. Poista fenkolista kanta ja uloin kerros. Leikkaa kasvikset reiluiksi paloiksi ja levitä ne uunipellille. Pirskota päälle 2 rkl oliiviöljyä ja ripottele mausteet pinnalle. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.
  2. Laita fetajuusto kokonaisena pellille. Kaada 2 rkl öljyä juuston päälle. Kypsennä vielä 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä mutta vielä napakoita.
  3. Annostele kasvikset lautasille, mausta balsamicolla ja viimeistele yrteillä. Tarjoa leivän kanssa.  

Kommentit (0)