Pirskahtelevan siman salaisuus piilee limen ja inkiväärin liitossa.
Lime-inkiväärisima
Ainekset
Työvaiheet
- Pese limet. Raasta niiden kuoret ja purista mehu. Kuori ja pilko inkivääri.
- Keitä 2 litraa vettä kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, limen mehu, kuoriraaste ja inkivääri.
- Anna sokerin liueta veteen. Lisää joukkoon litra kylmää vettä.
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen simatilkkaan ja sekoita juoman joukkoon. Peitä kattila kannella.
- Anna siman tekeytyä huoneenlämmössä yön yli.
- Pese pullot huolellisesti. Lisää pullojen pohjalle ripaus ruokosokeria.
- Siivilöi ja pullota sima. Lisää pulloihin halutessasi muutama rusina.
- Säilytä simapullot jääkaapissa.
Vinkki! Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä kolme päivää.