Kodin Kuvalehti on lisännyt 686 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Sami Repo

Lasin suolareunus antaa mukavan säväyksen Margaritaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Margarita

Ainekset

Siirappi
4
dl
sokeria
4
dl
vettä
Juoma-ainekset
4
dl
limetin mehua
4
dl
tequilaa
2
dl
sitruslikööriä
jääkuutioita
Lasien suolareunus
1
kpl
limettiä

Työvaiheet

  1. Tee ensin siirappi. Laita kattilaan sokeri ja vesi. Anna kiehahtaa. Jäähdytä ja laita kylmään odottamaan.
  2. Mittaa kannuun limettimehu, tequila ja likööri. Lisää kylmä siirappi ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi jääpalat.
  3. Tee lasien suolareunukset. Halkaise limetti ja tee viilto keskelle limettiä. Laita viiltokohta lasin reunaan ja pyöräytä lasin reunan ympäri. Kasta lasin reuna suolaan. Kaada Margarita laseihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Laskiaispullamacaronssit ovat aivan uskomattoman herkullisia. Macaronstaikina on maustettu kardemummalla ja täytteenä on perinteiseen laskiaipullaan kuuluvan vadelmahillon lisäksi täyteläisen raikasta mantelikreeemiä. Mainio herkku ottaa mukaan vaikkapa pulkkamäkeen ja nauttia kuuman kaakaon...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Laskiaispullamacaronssit

Ainekset

Macarons-kuoret
4
kpl
valkuaisia
1/2
tl
suolaa
3
rkl
taloussokeria
3
dl
mantelijauhetta
3,5
dl
tomusokeria
1
rkl
kardemummaa
1/2
tl
keltaista elintarvikeväriä
Täyte
2
dl
vispikermaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
mantelijauhetta
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
100
g
vadelmahilloa

Työvaiheet

Macarons-kuoret:

Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon taloussuokeri samalla koko ajan vatkaten.
Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe valkuaisvaahtoon.
Lisää joukkoon kardemumma ja elintarvikeväri.
Kääntele nuolijan avulla ainekset juuri sekaisin. (Älä sekoita liikaa, jotta taikinasta ei tule liian juoksevaa!)

Laita pellille leivinpaperi.
Kaada taikina pursotiinpussiin ja leikkaa siihen melko pieni reikä. (Tyllaa ei tarvita.)
Pursota taikinasta n. 40 tasakokoista ympyrää.

Pudota pelti pöydälle n. 10 cm korkeudesta, jotta ilmakuplat häviävät.
Anna macarons-kuorien levätä huoneenlämmössä n. 25 min.
Pinta on kuorettunut tarpeeksi, kun sitä voi koskea hellästi sormella siten, että taikinaa ei tartu sormiin.
Paista 140-asteisessa uunissa n. 18-20 minuuttia.

Täyte:

Mittaa vatkauskulhoon kerma, tuorejuusto ja mantelijauhe.
Vatkaa seos sähkövatkaimen avulla tasaiseksi kreemiksi.
Sekoita joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Tarksita maku.
Siirrä kreemi pursotinpussiin ja valitse mieleinen tylla.

Valitse macaron-kuorista puolet leivosten pohjiksi.
Laita macaronssin päälle nokare hilloa.
Pursota hillon ympärille mantelikreemiä.
Asettele kreemin ja hillon päälle macarons-leivosten "kannet".

Laskiaispullamacaronssien maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Macaronssit säilyvät jääkapissa täytettyinä kolme päivää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täydellinen vastaus talviseen sitrushimoon! Vuoraa leivät veriappelsiiniviipaleilla ja viimeistele ne mozzarellalla ja laventeliöljyllä. Tarjoa alkupalaksi tai sellaisenaan pieneen nälkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Veriappelsiini-mozzarellaleivät

Ainekset

4
isoa viipaletta
maalaisleipää
2
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
Laventeliöljy
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
hunajaa
1
tl
kuivattua laventelia
¼
tl
hienoa merisuolaa
Lisäksi
3
veriappelsiinia
4
palloa
bufalamozzarellaa
2
dl
rucolaa
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin laventeliöljy. Paahda korianterinsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen noin minuutti. Hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki öljyn aineet pieneen kattilaan. Kiehauta ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä leivät uuniritilälle ja pirskota niille oliiviöljyä. Paahda leipiä uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita ja saaneet hieman väriä. Hiero kuumien leipien pinta kuoritulla valkosipulinkynnellä.
  3. Kuori ja viipaloi veriappelsiinit. Levitä viipaleet paahdetuille leiville. Aseta mozzarellat leiville ja valuta laventeliöljyä päälle. Viimeistele tuoreella rucolalla ja sormisuolalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1064 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Jauhoinen ja aromikas palsternakka sopii loistavasti perunagnocchitaikinaan! Valkosipuliöljyssä paistetut palsternakkagnocchit ovat ovat herkkua ihan sellaisenaan.

Vinkki! Gnocchitaikinaa ei saa vaivata liian innokkaasti, vaan kaikki ainekset sekoitetaan juuri ja juuri sekaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + taikinan jäähtyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pähkinäiset palsternakkagnocchit

Ainekset

200
g
palsternakkaa (punnittu kuorittuna)
300
g
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda, punnittu kuorittuna)
3
keltuaista
1
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
jauhettua muskottipähkinää
½
tl
suolaa
Lisäksi
4
valkosipulinkynttä
50
g
pekaanipähkinöitä
½
ruukkua
timjamia
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä perunat ja palsternakka kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta, kuori ja soseuta perunasurvimella. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita loput ainekset nopeasti joukkoon.
  2. Pyöritä ohueksi (2 cm) tangoksi jauhotetulla alustalla. Leikkaa noin 2 cm:n paloiksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Lisää jauhoja tarvittaessa.
  3. Keitä 3 litraa kiehuvaa vettä, mausta suolalla. Keitä muutama minuutti, kunnes gnocchit nousevat pintaan. Valuta ja siirrä kulhoon, jossa hieman oliiviöljyä. Voit myös nostaa gnocchit leivinpaperin päälle kuivumaan.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, rouhi pähkinät, irrota lehdet timjamista. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista valkosipulia minuutti. Lisää pähkinät, timjami ja gnocchit. Paista muutaman minuutin ajan. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Tarjoa heti.

Kommentit (1)

V-ja

Kuulostaa herkulliselta mutta melko kuivalta syötävältä ilman minkäänlaista kastiketta. Ehkä vähän valkosipulilla maustettua oliiviöljyä sopisi tämän kanssa. Kaipaa myös vähän jotain vihreää?

Me Naiset on lisännyt 1064 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Kokeile trendibaarien kikkaa: tilkka etikkaa sopii sitruksia paremmin tillillä ja kurkulla maustettuun mojitoon. Raikas drinkki maistuu sellaisenaan tai vaikka kalaherkkujen seurassa. 

Vinkki! Jos haluat tehdä mojitosta alkoholittoman, sekoita juoma ilman alkoholia mutta lisää yhden sitruunan mehu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Tilli-kurkkumojito

Ainekset

½
kurkkua
1
ruukku
tilliä
dl
vaaleaa rommia
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
jääpaloja
4
dl
kivennäisvettä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkusta 12 ohutta kurkkusiivua koristeluun. Kuutioi loput. Ota myös tillistä muutama oksa talteen koristelua varten. Irrottele loput oksat korkeareunaiseen kulhoon. Lisää kurkut ja sokeri. Muserra survimella kunnes sokeri on liuennut. Lisää rommi ja etikka.
  2. Täytä lasit jääpaloilla. Siivilöi juoma laseihin. Koristele kurkkusiivuilla ja tillillä. Täytä lasit kivennäisvedellä.

Kommentit (0)