”Yksi mojito, kiitos!” Kuubalainen cocktail on yksi suosituimmista drinkeistä kautta aikain. Rommi, limetti ja minttu maistuvat nyt tyylikkäässä, rehellisen kirpeässä jälkkärissä.
Mojito-posset
Ainekset
Työvaiheet
-
Mittaa kerma kattilaan, lisää mintun lehdet. Kiehauta ja siirrä kattila liedeltä. Peitä ja anna kerman maustua huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
-
Siivilöi minttukerma ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja keitä keskilämmöllä sekoitellen, kunnes kerma kiehahtaa. Alenna lämpöä ja keitä vielä 3 minuuttia koko ajan sekoitellen.
-
Siirrä kuuma kermaseos liedeltä ja vatkaa käsin joukkoon limetin mehu, kuoriraaste ja muutama tippa elintarvikeväriä. Jaa neljään lasiin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
-
Vatkaa tarjoiluhetkellä kerma, tomusokeri ja rommi vaahdoksi ja lusikoi laseihin. Koristele mintulla ja lopulla limetin kuoriraasteella.