Soppa365 on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Ohje Christiina Aaltio Kuva Sami Repo

Moscow Mule eli moskovan muuli on tunnettu siitäkin, että se on Teemu Selänteen lempi drinkki.

 

Annoksia
1
Valmistusaika
3 min
Vaikeustaso
Helppo

Moscow Mule

Ainekset

4
cl
vodkaa
1/4
limetti
n. 8
cl
inkivääriolutta
jäitä
3
mintunoksaa

Työvaiheet

  1. Täytä lasi jäillä. Lisää vodka ja puristettu limetin mehu. Täytä lasi inkiväärioluella ja sekoita.
  2. Koristele mintunoksilla ja puristetulla limettilohkolla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Pinaatti-fetapiirakan helppo versio on mehevä pannukakku.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaatti-fetapannari ja minttutsatsiki

Ainekset

150
g
pakastepinaattia
150
g
fetajuustoa
3
kananmunaa
3
dl
vettä
2
dl
kreikkalaista jogurttia
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Minttutsatsiki
2
dl
kurkkua raastettuna
1/2
tl
suolaa
3
dl
kreikkalaista jogurttia
2
rkl
minttua hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
Lisäksi
1
l
erilaisia tomaatteja
200
g
savukalkkunaleikkelettä
3
dl
salaattipinaattia
n. 1
dl
mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Sulata pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Murustele feta. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita pinaatti, vesi, jogurtti, jauhot, öljy ja suola joukkoon. Sekoita ja lisää fetamurut. Kaada pannaritaikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Tee sillä aikaa minttutsatsiki.
  3. Raasta kurkku ja sekoita suola raasteen joukkoon. Anna kurkun itkettyä viitisen minuuttia. Kaada raaste siivilään ja painele kurkusta irtoava neste pois esimerkiksi kauhalla. Kaada raaste takaisin kulhoon ja sekoita jogurtti joukkoon. Hienonna minttu ja valkosipuli ja lisää ne kurkku-jogurttiseokseen.
  4. Lusikoi minttutsatsiki jäähtyneelle pannaripohjalle. Viipaloi tomaatit ja levitä ne pannarille. Asettele kalkkunaviipaleet pieninä ruusukkeina tomaattien väleihin. Viimeistele pinaatilla ja mintulla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Sitruunalla maustettu siika on klassikkoruoka, joka saa uuden kaverin verigreippi-fenkolisalaatista.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunisiika, tilliöljy ja fenkoli-verigreippisalaatti

Ainekset

4
siikafileetä (yht. 600–800 g)
1
tl
merisuolaa myllystä
ripaus
musta- tai valkopippuria
4
tl
sitruunamehua
1
nippu
tilliä
3/4
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Valmistele ensin muusi ja fenkoli-verigreippisalaatti (ks. ohjeet alla).
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda uunissa 15–20 minuuttia.
  4. Kalojen kypsyessä laita tilli tehosekoittimeen ja lisää melkein kaikki öljy. Sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä.
  5. Pirskottele kalojen päälle sitruunamehua. Lusikoi päälle tilliöljy. Tarjoa fenkoli-greippisalaatin ja muusin kanssa.

Puikulaperunamuusi

Ainekset

1
kg
puikulaperunoita
75
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
kuohu- tai ruokakermaa
1
dl
täysmaitoa

Työvaiheet

  1. Kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois. Laita perunakattila takaisin liedelle, että kaikki kosteus haihtuu perunoista.
  2. Lämmitä kerma-maitoseos omassa kattilassaan.
  3. Murskaa perunat. Lisää ensin voi. Lisää sitten kerma-maito vähitellen sähkövatkaimella vatkaten. Lisää tarvittaessa enemmän maitoa, jos muusi tuntuu liian tanakalta.

Fenkoli-verigreippisalaatti

Ainekset

1
salottisipuli
1
tl
suolaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
juoksevaa hunajaa
mustapippuria myllystä
2
fenkolia
1
verigreippi tai 2 veriappelsiinia
4
rkl
manteleita
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Ripottele päälle suolaa ja valuta etikkaa. Anna maustua 5 minuuttia. Mausta lopuksi hunajalla ja pippurilla.
  2. Leikkaa fenkolit terävällä veitsellä tai mandoliinilla ohuenohuiksi viipaleiksi. Leikkaa verigreipistä tai -appelsiineista kuoret pois ja viipaloi hedelmäliha.
  3. Paahda manteleita kuumassa, kuivassa pannussa hetki. Pidä mantelit liikkeessä, että ne eivät pala. Rouhi veitsellä.
  4. Sekoita sipuli, fenkoli ja kalvottomat greippiviipaleet.Viimeistele manteleilla ja öljyllä.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Nopeasti vaniljaliemessä keitetyt raparperin varret saavat seurakseen paahdetulla mantelilla maustetun ricottavaahdon.

Annoksia
8
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-mansikkajälkkäri ja manteliricotta

Ainekset

6
dl
raparperia paloiteltuna
1 1/2
dl
sokeria
4
rkl
voita
2
rkl
vettä
1
vaniljatanko
4
dl
mansikoita paloiteltuna
Manteliricotta
4
rkl
mantelilastuja
2
dl
kuohukermaa
2
dl
ricottaa
4
tl
mantelilikööriä
Lisäksi
8
marenkia

Työvaiheet

  1. Leikkaa raparperit noin 4 cm:n paloiksi. Kiehauta sokeri, voi, vesi ja halkaistu vaniljatanko kattilassa. Lisää raparperit ja keitä noin 5 minuuttia. Älä keitä liikaa, raparperien tulee olla juuri ja juuri kypsiä.
  2. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää pieniksi paloitellut mansikat kattilaan. Anna jäähtyä haaleaksi tai huoneenlämpöiseksi.
  3. Tee manteliricotta. Paahda mantelilastuja kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen muutama minuutti. Siirrä pannu pois liedeltä.
  4. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa ricotta ja mantelilikööri. Kääntele kermavaahto ja mantelilastut varovasti ricottan joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Panu Pälviä

Rapean ja pehmeän täydellinen yhdistelmä löytää tarkoituksensa rouskuvissa sushitacoissa, joiden makumaailma yhdistää Aasian ja Meksikon.

Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sushitacot

Ainekset

2 1/2
dl
sushiriisiä
3
dl
vettä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
Tacokuoret
16
wonton-taikinalevyä
5
dl
rypsiöljyä
2
norileväarkkia
1
ruukku
korianteria
2
avokadoa
150
g
kimchiä
Srirachamajoneesi
1
dl
majoneesia
1/2
tl
srirachakastiketta

Työvaiheet

  1. Huuhtele sushiriisiä kylmällä vedellä, kunnes vesi on kirkasta. Laita riisi kattilaan, lisää kylmä vesi ja anna riisin levätä 15 minuuttia. Peitä kattila kannella ja kuumenna liedellä kiehuvaksi. Anna sitten kiehua alhaisella lämmöllä 10 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna hautua kannen alla vielä 10 minuuttia.
  2. Kiehauta sillä aikaa etikka ja sokeri pienessä kattilassa. Kumoa riisi kulhoon, kaada liemi riisin päälle ja sekoita riisiä leikkaavin liikkein esimerkiksi lastalla. Anna riisin jäähtyä ilman kantta.
  3. Tee tacokuoret. Puristele alumiinifoliosta soikea pallo (5 x 10 cm). Pyöristä wontonlevyjen nurkat veitsellä leikkuulaudalla. Taivuta yksi taikinalevy alumiinifolion ympärille niin että siitä muodostuu tacokuori. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa 180 asteeseen. Käytä apuna lämpömittaria tai kokeile öljyn kuumuutta leipäpalalla; kun leipä nousee poreillen pintaan, öljy on sopivan kuumaa. Käytä apunasi metallisia pihtejä ja dippaa niiden avulla foliopallo ja taikinakuori 10 sekunniksi kuumaan öljyyn. Kumoa kuori talouspaperille valumaan. Paista kaikki kuoret samalla tavalla.
  4. Leikkaa norilevyt 3 x 5 cm:n paloiksi. Aseta palat tacokuoriin. Annostele riisiä norilevyn päälle.
  5. Tee srirachamajoneesi maustamalla majoneesi srirachakastikkeella.
  6. Hienonna korianteri. Halkaise avokadot, poista kuori ja kivi ja leikkaa avokadot ohuiksi viipaleiksi. Lisää avokadoa, kimchiä ja korianteria tacoihin. Viimeistele srirachamajoneesinokareella.

Vinkki Jos teet vegaanisia sushitacoja, varmista että korealainen hapankaali eli kimchi ei sisällä kalakastiketta. Valitse myös wontoneiksi ja majoneesiksi vegaaninen versio.

Kommentit (0)