Puutarhajuhlat innoittivat helsinkiläisen Jenna Mansikan yhdistämään mocktailiinsa puutarhan hedelmien ja yrttien makuja. Pear Tea Sour saa kuohkeutta ja vaahtoa kananmunanvalkuaisesta. Valkuaisen voi korvata kikhernesäilykkeen liemellä, jos haluaa tehdä vegaaniversion.
Pear Tea Sour
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kaikki ainekset jäitä lukuun ottamatta shakeriin. Teepussi voi olla tavallista mustaa teetä tai mitä tahansa muuta makusi mukaista teetä.
- Ravista voimakkaasti.
- Lisää jääpalat ja ravista uudestaan.
- Siivilöi mocktail esimerkiksi hillopurkkiin tai muuhun vastaavaan lasiin.
- Koristele timjamilla ja sitruunankuorella.
Voit tehdä lemon sherbetin myös itse:
- Hiero ensin 6 sitruunan kuoret yhteen kiloon sokeria.
- Lisää 12 sitruunan mehu.
- Kuumenna kattilassa varovasti, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. Älä keitä!
- Siivilöi siirappi pulloon tai muuhun astiaan ja säilytä jääkaapissa.
Vinkki: Voit korvata kananmunanvalkuaisen 4 cl:lla säilöttyjen kikherneiden lientä.