Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Juomat
20:32 | 13.8.2021

Persikka-aperitiivi eli vin de pêches

Lisää omaan keittokirjaan
Emma Soppa365 on lisännyt 276 reseptiä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 1½ l
20 min + maustuminen n. 4 vk
Helppo

Persikka-aperitiivi eli vin de pêches

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
l
vettä
12
napakan kypsää persikkaa
1
vaniljatanko
1
plo (750 ml)
roseeviiniä
2¼
dl
sokeria
5
dl
vodkaa

Vaiheet

  1. Pese iso lasitölkki (2 l). Desinfioi tölkki ja kansi kuumentamalla niitä 125-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Keitä kannen kumitiivistettä vedessä pari minuuttia. Anna tölkin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Kuumenna 2 l vettä kattilassa kiehuvaksi, lisää 6 persikkaa ja keitä noin 4 minuuttia. Nosta hedelmät reikäkauhalla lautaselle ja kun ne ovat hieman jäähtyneet, kuori ne. Halkaise loput kuusi persikkaa ja ota niistä talteen vain kivet. (Käytä persikat esimerkiksi salaatissa tai leivonnassa).

  3. Laita kuoritut persikat kokonaisina tölkkiin. Lisää irrotetut persikankivet. Halkaise vaniljatanko ja laita puolikkaat tölkkiin. Kaada roseeviini päälle.

  4. Laita vahva pakastuspussi (vet. 1 l) tölkkiin nestepinnan päälle niin, että pussin suuaukko jää purkin suulle. Valuta pussiin varovasti vettä ja sulje tiukasti. Pussi toimii painona ja persikat pysyvät nestepinnan alla. Sulje tölkki tiiviisti kannella. Anna maustua huoneenlämmössä, valolta suojattuna 6 päivää.

  5. Avaa tölkki ja poista vedellä täytetty pussi varovasti. Nosta persikat pois liemestä ja tarjoa jälkiruokana (ohje yllä).

  6. Siivilöi liemi kannuun ja liuota sokeri siihen. Kaada liemi puhtaaseen pulloon (1,5 l) ja lisää vodka. Sulje tiiviisti korkilla, ravista ja anna maustua huoneenlämmössä 3 viikkoa. Kääntele pulloa noin joka toinen päivä.

  7. Tarjoa juoma sellaisenaan kylmänä aperitiivina tai kuohuviinillä jatkettuna cocktailina.

Tilaa Glorian ruoka & viini

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini