Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2186 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Mikael Karttunen Kuva Panu Pälviä

Glögikauden jälkeen tarvitaan jotain raikkaampaa. Tämä punajuuricocktail yhdistää kiinnostavasti suolaista ja makeaa. Täydellinen talvidrinkki!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri Sour

Ainekset

8
cl
kirkasta viinaa (esim. Mestaritislaajan nro 1.)
2
cl
punajuurimehua
4
cl
limettimehua
3
cl
agavesiirappia
2
rkl
mustikoita
1
rosmariininoksa
jääpaloja
2
munanvalkuaista
Lisäksi
rosmariinia koristeeksi

Työvaiheet

  1. Mittaa nesteet ravistimeen. Murskaa mustikat ja irrota rosmariininoksasta 10 lehteä. Lisää ne munanvalkuaisten kanssa ravistimeen. Ravista juomaa ensin ilman jäitä, jotta valkuainen vaahtoutuu.
  2. Lisää jäät ravistimeen ja ravista voimakkaasti jäiden kanssa. Kaada juoma siivilän läpi laseihin. Koristele rosmariinilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jennyfer1980 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Helpolla hyvää
Helpolla hyvää

Nimensä mukainen kuivakakku.

Tämän reseptin ole perinyt tädiltäni ja on nimensä mukainen: helppo ja hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min valmistus + 50 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Helpolla hyvää

Ainekset

3
kpl
munia
3
dl
sokeria
1
prk
kermaviiliä
4,5
dl
jauhoja
1
tl
leivinjauhetta
6
rkl
voisulaa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Vatkaa munat ja sokeri sekaisin
2. Vatkaa joukkoon muut aineet

Paista 175 asteessa 50 minuuttia

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2186 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ilman uunia valmistuvassa kakussa kaakao sävyttää pohjan tumman suklaiseksi, täytteessä maistuu valkosuklaa ja pinnalla pinkki rubiinisuklaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14–16 palaa
Valmistusaika
45 min + jääkaapissa 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen suklaan vadelma-juustokakku

Ainekset

POHJA
200
g
tummia täytekeksejä
75
g
voita
1
rkl
kaakaojauhetta
TÄYTE
5
dl
vadelmia (kotimaisia)
4
liivatelehteä
½
dl
sokeria
500
g
mascarponejuustoa
100
g
valkosuklaata
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
kiehuvaa vettä
KUORRUTUS
1
dl
kuohukermaa
150
g
rubiinisuklaata
KORISTELU
1
dl
pakastekuivattuja vadelmia (esim. Kaskein)
1
dl
tuoreita vadelmia

Työvaiheet

  1. Ota pakastevadelmat sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista.

  2. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai vahvassa muovipussissa kaulimella painellen. Sulata voi. Sekoita voisula ja kaakaojauhe keksimurskaan. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (22 x 32 cm tai Ø noin 28 cm) pohjalle. Painele keksimurska tiiviisti vuoan pohjalle ja anna kovettua kylmässä sillä aikaa, kun teet täytteen.

  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 15 minuutiksi. Soseuta sulaneet vadelmat ja sokeri sauvasekoittimella sileäksi. Halutessasi voit painella soseen siemenettömäksi tiheän siivilän läpi. Sekoita vadelmasose ja mascarpone kulhossa. Sulata valkosuklaa vesihauteessa liedellä tai mikroaaltouunissa. Vaahdota kerma. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Puristele liivatteet kylmästä vedestä ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita suklaa vadelma-mascarponeseokseen. Sekoita sitten liivate ohuena nauha seokseen ja kääntele lopuksi kermavaahto varovasti joukkoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjalle ja anna jähmettyä kylmässä noin 2 tuntia.

  4. Kuumenna kuorrutuksen kerma kattilassa kiehuvan kuumaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja paloittele rubiinisuklaa kermaan. Sekoita kunnes kuorrute on tasaista. Levitä sileäksi ohueksi kerrokseksi kakun päälle. Anna kovettua kylmässä noin 10 minuuttia.

  5. Irrota kakku vuoasta terävän veitsen avulla. Leikkaa annospaloiksi. Murskaa kuivattuja vadelmia niin, että osasta tulee jauhemaista ja ripottele kakkupaloille. Viimeistele tuoreilla vadelmilla.

Vinkki! Käytä keksejä, joissa on tumma täyte.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2186 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kansainväliseksi hitiksi noussut poltettu juustokakku on kotoisin Espanjan San Sebastianista. Poikkeuksellista kakussa on sen mustaksi poltettu pinta ja lähes valuvaksi jätetty sisus, ja se että siinä ei ole lainkaan pohjaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h 10 min + vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Baskimaan juustokakku

Ainekset

400
g
maustamatonta tuorejuustoa
1 ½
dl
sokeria
6
kananmunaa
3
dl
kuohukermaa
½
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljauutetta
½
tl
hienoa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø noin 24 cm) leivinpaperilla. Paperiin saa jäädä taitoksia, sillä kakkuun syntyvät rypyt kuuluvat asiaan.

  2. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella sileäksi, pari minuuttia. Sekoita munat yksitellen koko ajan vatkaten joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.

  3. Kaada kakkutaikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 1 tunti. Pinta saa tummua kunnolla.

  4. Anna kakun jäähtyä vuoassaan puolisen tuntia. Irrota kakku vuoasta ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti tai jopa yön yli.

Kommentit (1)

Donostiarra

Terveiset Donostiasta eli San Sebastianista. Tämä juustokakku on legenda La Viña nimisessä perinteisessä tavernassa. Olemme itseasissa juuri paikan vieressä vanhassa kaupungissa. Tapana on käydä täällä pintxo-kierroksen jälkeen nauttimassa makeana jälkiruokana. Sopii hyvin punaviinin kanssa. Kiitos tästä resptistä ja Baskimaan mainitsemisesta. Eskerrik asko - kiitos!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2186 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lauantaiksi kannattaa ostaa croissanteja tavallista enemmän, jotta niitä riittää sunnuntaiaamun herkkuvanukkaaseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Croissant-vanukas

Ainekset

4
croissantia
200
g
jäisiä marjoja (esim. vadelmia, boysenmarjoja ja mustikkaa)
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
2
dl
kevytkermaa
2
dl
maitoa
LISÄKSI
voita voiteluun
vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka voilla.

  2. Leikkaa croissantit 4–6 osaan. Lado ne, marjat ja sokeri kerroksittain vuokaan. Vatkaa kananmunat, kerma ja maito keskenään kulhossa ja kaada vuokaan.

  3. Kypsennä paistosta uunissa noin 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä pehmeän vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun turkkilaisen jogurtin kanssa.

Kommentit (0)