Kaikille sopivassa sangriassa voi käyttää kombuchaa tai alkoholitonta viiniä.
Raparperi-sangria
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita mehusta ja raparperisiirapista. Huuhtele ja pilko raparperit.
- Mittaa litra raparperia kattilaan. Pese ja kuivaa appelsiini. Kuori oranssi pinta ohuelti. Lisää kuori ja sokeri kattilaan.
- Kiehauta vesi ja kaada se raparperien päälle. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Anna mehun maustua vähintään neljä tuntia. Siivilöi mehu ja säilytä jääkaapissa.
- Laita kaikki siirapin ainekset kattilaan. Keitä seosta pienellä lämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu. Siivilöi kulhoon. Anna jäähtyä.
- Sekoita isossa kulhossa appelsiinin mehu, raparperimehu, siirappi, valkoviini ja kivennäisvesi.
- Lisää raparperipaloja, appelsiini siivuina, mintunlehtiä ja reilusti jäitä juuri ennen tarjoilua.