Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2330 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Pimenevän vuodenajan vähäeleisin cocktail tulee tässä. Kahden aineksen vermuttitonic maistuu raikkaan mausteiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
2 min
Vaikeustaso
Helppo

Vermuttitonic

Ainekset

½
dl
punaista vermuttia
dl
(1 pieni pullo) tonic-vettä
LISÄKSI
jäitä
appelsiiniviipale tai pala appelsiininkuorta

Työvaiheet

  1. Täytä viini- tai grogilasi jäillä.

  2. Kaada vermutti ja tonic lasiin. Sekoita hellästi esimerkiksi ruokalusikalla.

  3. Lisää appelsiiniviipale tai pala appelsiininkuorta. Appelsiini tuo juomaan raikkautta ja korostaa vermutin mausteisuutta.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2330 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Lämmittävä konjakilla ja sitruunalla maustettu valkoviiniglögi saa lempeän lisän kanelisiirapista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruska-glögi

Ainekset

2
dl
valkoviiniä
2
rkl
kanelisiirappia (resepti alla)
2
rkl
konjakkia
1
sitruuna
Lisäksi
2
tähtianista

Työvaiheet

  1. Laita viini ja kanelisiirappi kattilaan ja kuumenna mutta älä päästä kiehumaan. Lisää konjakki.

  2. Kaada juoma kuumuutta kestäviin laseihin. Vuole sitruunasta kaksi kuorisuikaletta ja purista ½–1 tl mehua kumpaankin lasiin. Sekoita.

  3. Lisää kuorisuikaleet ja tähtianikset juoman koristeiksi.

 

Kanelisiirappi

Ainekset

5
dl
vettä
3
dl
sokeria
2
kanelitankoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna vettä, sokeria ja kanelitankoja kattilassa sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Siirrä kattila liedeltä.

  2. Anna seoksen maustua huoneenlämmössä ½ tuntia. Säilytä siirappi jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2330 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Lempeässä ja tyylikkässä keitossa yhdistyvät omenan kirpakkuus ja juurisellerin herkkä maku. Tarjoa alku- tai pääruokana hyvän leivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-juurisellerikeitto

Ainekset

1
(n. 900 g)
keskikokoinen juuriselleri
7
kotimaista omenaa (esim. Valkea kuulas tai Samo)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
50
g
voita
6
dl
kanalientä
2
dl
kuohukermaa
¼
tl
suolaa
(1–2
tl
sitruunamehua)
Sumakkivinegretti
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
½–1
tl
sumakkia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese juuriselleri ja leikkaa kuori tukevalla veitsellä. Kuutioi juuriselleri. Kuori ja kuutioi viisi omenaa. Laita ne kylmään veteen odottamaan. Kuori ja hienonna sipulit.

  2. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulia ja selleriä 10 minuuttia. Valuta omenat ja lisää ne kattilaan. Paista muutama minuutti.

  3. Kaada kanaliemi kattilaan. Nestettä tulee olla sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kannen alla pehmeiksi, noin 20 minuuttia.

  4. Lisää kerma ja soseuta keitto sileäksi. Mausta suolalla ja lisää sitruunamehua halutessasi.

  5. Leikkaa loput omenat ohuiksi suikaleiksi. Valuta päälle hieman sitruunamehua. Sekoita kulhossa sumakkivinegretin ainekset.

  6. Jaa keitto kulhoihin ja annostele päälle omenaa ja sumakkivinegrettiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1222 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Löysikö banoffee haastajansa? Kun vaihdat banaanin ananakseen, saat tietenkin pinoffeen. Tämä herkkujen herkku valmistuu ilman uunia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 min + pohjan jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pinoffee

Ainekset

175
g
digestivekeksejä
75
g
suolapähkinöitä
100
g
voita
Täyte
2
dl
vispikermaa
1
tlk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
tlk
ananaspaloja
(Päälle
kaakaojauhetta tai suklaarouhetta)

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit ja suolapähkinät koneella. (Tai laita keksit muovipussiin ja nuiji kaulimella ja hienonna pähkinät veitsellä).

  2. Sulata voi ja sekoita keksi-suolapähkinärouheen joukkoon.

  3. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun (noin 22 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan tunniksi. Vaahdota kerma. Avaa karamellisoitu kondensoitu maito ja sekoita kinuskia lusikalla. Valuta ananaspalat mehusta. Nosta vuoka huoneenlämpöön ja irrota pohja vuoasta varovasti veitsen avulla.

  4. Lusikoi kovettuneen pohjan päälle kinuski tasaiseksi kerrokseksi. Lado kinuskin päälle ananasrenkaat. Levitä pinnalle kermavaahto. (Koristele kaakaojauheella tai suklaarouheella.) Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2330 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Valesillin kaava: keitä hetki, lado astiaan, kaada liemi päälle ja anna maustua yön yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 1 l
Valmistusaika
15 min + maustuminen 12–24 t
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso maustesillinä

Ainekset

1
(noin 300 g)
munakoiso
1
punasipuli
1
ruukku
tilliä
3
dl
vettä
1
tl
suolaa
MAUSTEKASTIKE
½
dl
sitruunamehua
½
dl
öljyä
4
rkl
valkoviinietikkaa
2
rkl
vaaleaa siirappia
1
rkl
dijonin- tai muuta vahvaa sinappia
1
rkl
sinapinsiemeniä
2
laakerinlehteä
2
tl
katajanmarjoja
1–2
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria murskattuna
¼
tl
maustepippuria murskattuna
LISÄKSI
keitettyä perunaa
saaristolaisleipää
vegaanista ranskankermaa
merileväkaviaaria

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoiso haarukkapaloiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna tilli.

  2. Keitä munakoisopaloja suolalla maustetussa vedessä 5–8 minuuttia, kunnes palat ovat notkeita ja pehmeitä, mutta niissä on vielä selkeästi purutuntumaa. Siivilöi ja huuhtele palat kylmällä vedellä. Anna valua siivilässä sen aikaa, kun teet maustekastikkeen.

  3. Purista sitruunamehu pieneen kattilaan. Lisää muut maustekastikkeen aineet ja kuumenna kiehuvaksi.

  4. Lado munakoisot, sipulit ja tillit kerroksittain kannelliseen, reilun litran vetoiseen astiaan. Kaada mausteliemi päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavan päivään. Munakoisosilli säilyy kylmässä noin viikon.

  5. Tarjoa perunaviipaleiden, saaristolaisleivän, ranskankerman ja merileväkaviaarin kanssa alkupaloina tai sormisyötävänä.

Kommentit (0)